Ο Σ. Ρόκκος εφ’ όλης της ύλης

Πηγή: Thesout.gr Άραγε ποιός δεν θυμάται τον νεαρό με τα μακρυά μαλλιά και τα σκισμένα τζιν με πολύ ροκ διάθεση και στυλ, να κάνει την πρώτη του επιτυχία το 1992, με ένα λαϊκό τραγούδι όπως το “Αυγουστιάτικο φεγγάρι”;Ο Στέλιος Ρόκκος, μπορεί να καυχιέται ότι έχει σημαδέψει μία ολόκληρη γενιά με τα τραγούδια όλως των ειδών, ροκ, λαϊκά, μπαλάντες. Επίσης, είναι από τους λίγους καλλιτέχνες, που γράφει μουσική, στίχους, ενορχηστρώνει, ερμηνεύει αλλά και δίνει μεγάλες επιτυχίες και σε άλλους τραγουδιστές, είναι με λίγα λόγια one man show!“Ο Στέλιος Ρόκκος έχει αναμφίβολα τη “στόφα” του star. Είναι ο τύπος του καλλιτέχνη που όταν ανεβαίνει στην πίστα, ο δυναμισμός του και η ενεργητικότητα του, παρασύρει τους πάντες και τα πάντα. Οι μικρότεροι ξεσηκώνονται και τον κάνουν ίνδαλμα τους και οι μεγαλύτεροι παίρνουν κάτι απ’ τη ζωντάνια και το δυναμισμό του. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός του άγριου με το τρυφερό, του απροσάρμοστου με το συμβιβασμό, του απόμακρου με το προσιτό, είναι ο Στέλιος Ρόκκος.”

Το συγκεκριμένο απόσπασμα, είναι από την επίσημη σελίδα του Στέλιου Ρόκκου στο Facebook, όπου αριθμεί πάνω από 76.000 φανατικούς θαυμαστές, αριθμός που ελάχιστοι Έλληνες καλλιτέχνες έχουν, κάτι που ευχαριστεί πολύ τον ίδιο, αφού όπως μου εξομολογήθηκε στην συνέντευξη “το Internet είναι ο αντάρτης, συνέχισε η ύπαρξη μου λόγω του Internet, αν δεν ήταν αυτό θα είχα εξαφανιστεί!”

Την συνέντευξη την κάναμε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 στο νυχτερινό κέντρο “Πύλη Αξιού” της Θεσσαλονίκης, όπου μας υποδέχτηκε με ευγένια και επαγγελματισμό. Η συνομιλία μας κράτησε μισή ώρα, αφού ο Στέλιος είχε να πει πολλά.Αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του από την Λήμνο και στην μετάβαση του στην Θεσσαλονίκη, όπου εδώ έμεινε, σπούδασε και έκανε την πρώτη απόπειρα να παίξει κιθάρα σε μία μικρή ταβέρνα στην Νεάπολη της Θεσσαλονίκη. Η εφηβεία τον βρήκε ανάμεσα στην Κρήτη και την Λήμνο, όπου έπαιξε σε διάφορα μαγαζιά που έστησε μουσικά με τους φίλους του. Στην Αθήνα, η πρώτη επαγγελματική του συνεργασία, ήταν με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και την Σοφία Βόσσου στο “Κύτταρο” το 1989, ενώ το 1992 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τον τίτλο “Σε χίλλιους δρόμους” με την μεγάλη επιτυχία “Αυγουστιάτικο φεγγάρι”.

Στην συνέχεια μιλήσαμε για την συνεργασία του με τον Δήμο Αναστασιάδη, όπου είναι η δεύτερη σεζόν που δουλεύουν μαζί και είπε 120312_rokkos_foto_3_thesout.grπως χαίρεται που είναι ένας ταλαντούχος μουσικός, όπου η μεταξύ τους χημεία, μεταφράστηκε στο ντουέτο “Με σένα πλάι μου”. Εκεί ανέφερε το “μυστικό του όπλο”, την κόρη του, όπου διαθέτει ένα αλάνθαστο κριτήριο όσο αφορά το ποιά τραγούδια θα γίνουν επιτυχίες. Το συγκεκριμένο, το είχε απλά σαν ρεφρέν και το τραγούδαγε στην κόρη του, όπου της άρεσε πολύ…

Όταν αποφάσισα να τον ρωτήσω για τα επεισόδια που έγιναν στην συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, τον υπερασπίστηκε λέγοντας: “Ξεφτίλησαν έναν τραγουδιστή, ο οποίος έχει πει τόσα πολλά τραγούδια, οι υπόλοιποι τραγουδιστές φαίνονται μικροί μπροστά του. Αυτός ήταν ένας τραμπουκισμός, ο Γιώργος Νταλάρας έχει άποψη και μου φάνηκε πάρα πολύ άσχημο. Φοβάμαι πολύ τους βλάκες, είναι η χειρότερη ράτσα στον πλανήτη. Ο κόσμος σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, χρειάζεται του καλλιτέχνες. Έχει πεί τραγούδια που μπορούν να εκφράσουν τον πονεμένο λαό. Αυτόν χτυπάς; Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, είμαι υπέρ του να χτυπήσουμε, αλλά να ξέρουμε που. Κάποια γιαούρτια που πέσανε, εμένα μου άρεσαν, αυτό μου φάνηκε λίγο φάλτσο”.

Για το Internet και την σχέση που έχει με αυτό, είπε πως τραγούδια όπως το “Έμεινα εδώ”, όπου έχει περίπου 9.000.000 views στο Youtube, αλλά και η επίσημη σελίδα του στο Facebook, όπου την έφτιαξαν κάποιοι θαυμαστές του Στέλιου Ρόκκου, είναι αυτά που τον κράτησαν. “Το Internet είναι ένας αντάρτης, το “Πόσο ακόμα” και το “Έμεινα εδώ”, δεν προωθήθηκαν από κανένα ραδιόφωνο και έβγαιναν μέσα από το Internet. Μπορεί να ακουστεί και μία άλλη φωνή, πέρα από αυτό της τηλεόρασης που είναι 100% κατευθυνόμενο και προσπαθουν να σε βάλουν μέσα σε αυτό το lifestyle… Δε με νοιάζει εάν πούλησα singles μέσα από το Internet, με νοιάζει που το αγάπησε ο κόσμος. Εγώ πληρώνομαι “σκάβωντας” όλη νύχτα!. Για αυτό μου αρέσει το Internet, δεν περιμένω κανέναν να τον “γλύψω” για να με παίξει, θα πάω στα φιλαράκια μου όπως τον Αντώνη Κανάκη, όπου θα γουστάρω που πήγα.”

Επίσης, μου εξομολογήθηκε πως τα τελευταία 8 χρόνια, είχε πολλά προβλήματα με την προηγούμενη του δισκογραφική εταιρία. “Είχα πάθει ‘Καζαντζίδη’! Τα τραγούδια που αγαπάτε, έγιναν επιτυχίες από μόνα τους. Τα τραγούδια μου, ήταν ‘κλειδωμένα’ στην δισκογραφική εταιρία, ούτε video clip έκαναν, ούτε στα ραδιόφωνα τα έδιναν. Ευτυχώς δεν τους πέρασε. Για αυτό με είδες που ‘έλαμψα’ όταν μου είπες για την καινούρια μου δισκογραφική εταιρία, την Emi!”

Η αποκλειστική είδηση που μας έδωσε, αφορά τα στοιχεία για τον καινούριο του δίσκο, όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2012 και είναι σύμφωνα με τον Στέλιο Ρόκκο, μία από τις καλύτερες δουλειές που έχει κάνει. Το επόμενο single, μετά το “Είμαι δικός σου” που θα βγεί, θα είναι το “Θυμάμαι”. Το μεγαλύτερο μέρος των στίχων, έχει γράψει η Βίκυ Γεροθόδωρου, αλλά και ο Νίκος Γρίτσης, ενώ την μουσική και την ενορχήστρωση, έχει αναλάβει φυσικά ο Στέλιος Ρόκκος. Μου ανέφερε πως όσο έγραφε τα τραγούδια για το δικό του cd, έδωσε και στην Πέγκυ Ζήνα, στον Σάκη Ρουβά και στον Κώστα Μαρτάκη. “Όταν έχω στίχο, μπορώ να γράψω πολύ εύκολα μουσική. Το ‘Είμαι δικός σου’, μου το έστειλε σε μήνυμα, 4 τα ξημερώματα, η Βίκυ Γεροθόδωρου και μέχρι τις 6 το πρωί, το είχα έτοιμο!”

Τα επόμενα του σχέδια, είναι εμφανίσεις και πάλι στα Αστέρια της Γλυφάδας μέχρι αρχές Ιουλίου, μετά θα κάνει ελάχιστες εμφανίσεις και θα ξεκουραστεί στο νησί του, γιατί τον χειμώνα τον περιμένει κάτι πολύ δυνατό…! Πηγή: Thesout.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ