Ο Νταλάρας τραγουδάει μαζί με τον Τούρκο Livaneli

Ο Νταλάρας τραγουδάει μαζί με τον Τούρκο Livaneli

 

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Τούρκος ερμηνευτής, συνθέτης, σκηνοθέτης και συγγραφέας Zulfu Livaneli τραγουδούν μαζί δύο τραγούδια του Έλληνα Βολιώτη μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Η νέα διεθνής δισκογραφική δουλειά του μουσικοσυνθέτη γίνεται από το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών υπό την αιγίδα της Unesco, με τις υδατογραφίες του Παύλου Χαμπίδη.

Από τις αρχές του Δεκέμβρη κυκλοφορεί στην Ελλάδα, στην Τουρκία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, η ταινία ΙΜΒΡΟΣ- ΤΕΝΕΔΟΣ και το soundtrack της ταινίας σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη, μια παραγωγή του ΙΔΙΣΜΕ υπό την αιγίδα της UNESCO.

Πρόκειται για δύο πολιτικοϊστορικά ντοκιμαντέρ που αναδεικνύουν τα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν τα ιστορικά νησιά της Ίμβρου και της Τενέδου.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης κλήθηκε να επενδύσει μουσικά τις δύο ταινίες και μάλιστα μελοποίησε και δύο ανέκδοτα ποιήματα του Κωνστανινοπολίτη πολυβραβευμένου ποιητή Δημήτρη Παπακωνσταντίνου (1915 – 1990) που τα ερμηνεύουν στα ελληνικά ο Έλληνας ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας και στα τούρκικα ο Τούρκος ερμηνευτής Zulfu Livaneli.

Πρόκειται για μια ιστορική συνάντηση όπου διακεκριμένοι πρεσβευτές του πολιτισμού των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας, ενώνουν τις φωνές τους και το ταλέντο τους αποδεικνύοντας τους δεσμούς που ενώνουν αυτούς τους δυο λαούς, ξεπερνώντας τις πολιτικές εντάσεις, δίνοντας χρώμα και μελωδία εκεί που κάποιοι επιθυμούν θυμό και αίμα.

Να θυμήσουμε ότι ο  Zulfu Livaneli είναι προσωπικός φίλος του Μίκη Θεοδωράκη και είχαν κάνει από κοινού συναυλίες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Zulfu Livaneli

 

 

Πηγή: e-volos.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ