Νίκος Ψαρράς: Η συμβουλή που του έδωσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η συζήτησή τους για την Επίδαυρο

Kαλεσμένος της εκπομπής «Καλύτερα Αργά» στο ACTION24 ήταν χθες (26/01) ο Νίκος Ψαρράς. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για την υποκριτική την Αμερική και τη γνωριμία του με αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Μέριλ Στριπ.

Ο Νίκος Ψαρράς, μιλώντας για την υποκριτική, απάντησε στο εάν οι ηθοποιοί είναι επιφανειακοί, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, εξηγώντας πως «η δική μας η δουλειά δεν είναι απλά να πούμε τα λόγια, αλλά να πούμε τι γίνεται ανάμεσα σε αυτά. Εκεί μπαίνει ο ηθοποιός, αλλιώς γιατί ο άλλος να σηκωθεί χειμώνα από το σπίτι του, να έρθει να σε δει και να σε πληρώσει κιόλας. Ο συγγραφέας δίνει ένα κομμάτι της ζωής αυτού του χαρακτήρα που παρακολουθούμε, η δικιά μας η τέχνη είναι να χτίσουμε ένα παρελθόν για τον ρόλο, γιατί δρα έτσι, πώς σκέφτεται, τι θέλει…».

Αν

Αναφορικά με τον χρόνο που πέρασε στην Αμερική, όπου βρέθηκε το 1999 στη Νέα Υόρκη με δύο υποτροφίες για να σπουδάσει, ο ηθοποιός είπε: «Η γλώσσα, που για εμάς είναι το πρώτο εργαλείο, όταν είναι περιορισμένη λόγω προφοράς, λόγω λεξιλογίου, αμέσως δεν έχεις τις ίδιες δυνατότητες που έχει ένας γηγενής».

«Στην Ελλάδα ατζέντης μας είναι το κινητό μας που αν χτυπήσει θα απαντήσουμε και θα κλείσουμε μια δουλειά και στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουμε μια δικηγόρο η οποία κάνει για εμάς ένα οικονομικό deal και μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πότε θα πληρωθούμε και πώς θα πάρουμε τα χρήματά μας. Στο εξωτερικό δεν ασχολείσαι με αυτά, έξω δυστυχώς είσαι αυτό που σε αντιπροσωπεύει», συμπλήρωσε ο Νίκος Ψαρράς.

Ο

Ο ηθοποιός έκανε πρόβες και για την ταινία «Μέγας Αλέξανδρος» με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η οποία δεν έγινε ποτέ τελικά, με τον ίδιο να παραδέχεται: «Δεν με ήθελε εμένα η Αμερική, μου έμαθε άλλα πράγματα, όπως ότι πρέπει να δουλεύω πολύ, ότι δεν πρέπει να τα βάζεις κάτω, ότι κανένας δεν είναι εκεί για να σου φτιάξει τα δικά σου όνειρα, εσύ πρέπει να τα φτιάξεις και να τα κυνηγήσεις και κυρίως ότι είναι μια δουλειά για την οποία πρέπει να ασκείσαι συνέχεια».Στη συνέχεια μίλησε και για τις συναντήσεις που είχε με αστέρες του Χόλιγουντ, όπως η Μέριλ Στριπ ενώ μοιράστηκε με το κοινό τη συμβουλή που του έδωσε τότε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, ήμασταν σε μια κοινή παρέα, πρώτη φορά τον γνώριζα και ούτε τον ξαναείδα τον άνθρωπο από τότε. Ήμασταν στο εστιατόριο του Ρόμπερτ ντε Νίρο. Πιάσαμε κουβέντα γιατί καθόταν, έτρωγε απέναντι και μου λέει: “Τι έγινε;”, του λέω “ότι θα ήμουν σε αυτό το πρότζεκτ, αλλά δεν προέκυψε και ότι είμαι στεναχωρημένος και με ρώτησε τι θα κάνω. Του είπα “σκέφτομαι μια πρόταση που έχω να πάω να παίξω τον Νεοπτόλεμο στον Φιλοκτήτη, στην Επίδαυρο το καλοκαίρι”. Εκείνος με ρώτησε αν έχω παίξει στην Επίδαυρο και όταν του είπα “ναι” σηκώθηκε και υποκλίθηκε. Με ρώτησε τι θα κάνω μετά την Επίδαυρο και του είπα ότι σκέφτομαι να επιστρέψω εδώ και τότε μου λέει “Γιατί; Δεν βλέπεις γύρω σου τι γίνεται; Θες να είσαι ένας από αυτούς;”».

Για τη Μέριλ Στριπ ο Νίκος Ψαρράς είπε πως «ένα πεντάλεπτο την είδα» αλλά συμπλήρωσε πως «όταν βρέθηκα ανάμεσα σε εκείνη και τον Πολ Νιούμαν ότι όσο πιο ψηλά είναι αυτοί οι άνθρωποι τόσο πιο απλοί είναι». 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ