Νέα ταινία-ντοκιμαντέρ για τον Louis Armstrong

Ο Louis Armstrong είναι ο καλλιτέχνης-θρύλος της jazz, που κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό από τα περισσότερα εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο το κόσμο.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Έτσι λοιπόν η Apple TV+ ετοίμασε μία ταινία σε στυλ μουσικού ντοκιμαντέρ για την ζωή και την καριέρα του με τίτλο «Louis Armstrong’s Black & Blues», η πρεμιέρα της οποίας έγινε πρόσφατα στο Τορόντο του Καναδά, ενώ η μετάδοση ροής θα ξεκινήσει την 28η Οκτωβρίου.

Το νέο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου/σκηνοθέτη Sacha Jenkins, προσφέρει μια πιο κοντινή και αποκαλυπτική ματιά στον μουσικό που άλλαξε τον κόσμο, η οποία παρουσιάζεται μέσα από πλάνα αρχείου, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και με αυθόρμητες δοκιμαστικές ηχογραφήσεις στο σπίτι καθώς και προσωπικές συνομιλίες.

Το φιλμ είναι μία ωδή στον Louis Armstrong, ως «ιδρυτή» της jazz παγκοσμίως και ως πολιτιστικό πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Louis Armstrong γεννημένος το 1901 στην Νέα Ορλεάνη, έφυγε από τη ζωή το 1971 σε ηλικία 69 ετών στη Νέα Υόρκη, αφού συμπλήρωσε μία απίστευτη καριέρα 5 δεκαετιών. Τα όργανα που έπαιζε ήταν τρομπέτα και κορνέτα. Εμφανίσθηκε και σε σημαντικές ταινίες, όπως στο “High Society” (1956) μαζί με τους Bing Crosby, Grace Kelly και Frank Sinatra και στο «Hello, Dolly!» (1969) μαζί με την Barbra Streisand.

Louis Armstrong

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ