Νέα ταινία με τη ζωή της Amy Winehouse

Ένα νέο biopic, δηλαδή μία biographical motion picture, μία βιογραφική κινηματογραφική ταινία ετοιμάζεται για τα τελευταία χρόνια της ζωής της Amy Winehouse, που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, τον Ιούλιο του 2011, σε ηλικία μόλις 27 ετών, από το οινόπνευμα.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Η ταινία θα είναι βασισμένη στο βιβλίο που είχε βγάλει για την τραγουδίστρια το 2010 η Daphne Barak, με τίτλο “Saving Amy”.

Η Barak στήριξε το βιβλίο της σε πολύ υλικό που είχε συγκεντρώσει με την βοήθεια της Amy Winehouse και της οικογένειάς της, τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής της. Ανάμεσα σε αυτό το υλικό υπάρχουν 40 ώρες βίντεο, φωτογραφίες και σημειώματα.

Amy Winehouse

Την παραγωγή του έργου θα κάνουν τα Halcyon Studios. Ο CEO των Halcyon Studios, ο David Ellender δήλωσε: “Η ομάδα μας νιώθει μεγάλη τιμή που θα δουλέψουμε σε αυτό το project. Η καριέρα της Amy ήταν τόσο σύντομη. Εκείνη όμως ήταν η φωνή μιας γενιάς! Και θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε την ιστορία της με όλον τον δραματικό τρόπο που την χαρακτήριζε.

Στο μεταξύ ο πατέρας της Mitch άφησε πρόσφατα να εννοηθεί ότι ένα άλμπουμ με ακυκλοφόρητο υλικό της Amy Winehouse είναι στα σκαριά. Παλεύει ο άνθρωπος με πολλά cds που βρέθηκαν, αλλά τα περισσότερα είναι χαλασμένα και προσπαθεί να περισώσει όσο περισσότερο υλικό μπορεί, όπως δήλωσε στο BBC. Οι ηχογραφήσεις συμπεριλαμβάνουν και υλικό από την εποχή που η Amy δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή.

Amy Winehouse
REUTERS/Dylan Martinez/File Photo

Σύμφωνα και με τη μητέρα της τραγουδίστριας, την Janis Winehouse-Collins, αν τελικά κυκλοφορήσει ένας δίσκος με αρχειακό υλικό, θα μπορούσε να ονομάζεται “The Progression Of Amy”.

Τον Ιούλιο που μας πέρασε είχε βγει ένα άλλο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Reclaiming Amy”, για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο της τραγουδίστριας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ