Μυρτώ Αλικάκη: Θέλω ομαδικότητα, όχι κόμπλεξ και σταριλίκια

Στον Βασίλη Μπουζιώτη,

Ηθοποιός αξιώσεων και με ισχυρές νίκες στο ενεργητικό της στο θέατρο και στην τηλεόραση, η Μυρτώ Αλικάκη πετυχαίνει μια από τις πιο γερές ερμηνείες της στον «Σιωπηλό δρόμο» του Mega. Δηλώνει ενθουσιασμένη για την «dream team» στην οποία ανήκει, για τον ρόλο της, για το νέο της θεατρικό στοίχημα, αλλά και για τα παιδιά της, που είναι ό,τι σημαντικότερο έχει στη ζωή της. Ακόμη, παίρνει θέση και για το περίφημο τσουνάμι των καταγγελιών για λεκτική και σεξουαλική βία.

Και ξαφνικά, εκεί που «έφευγε» η τηλεοπτική σεζόν, έσκασε μια δυνατή «βόμβα» με τη σειρά «Σιωπηλός δρόμος», που έχει κερδίσει τηλεοπτικό κοινό και ειδήμονες.

Είμαι πολύ χαρούμενη και υπερήφανη που είμαι μέλος αυτής της δουλειάς, η οποία αναδεικνύει αυτό που είναι η τέχνη μας! Σου δίνονται ο χώρος, ο χρόνος, το περιβάλλον να δημιουργήσεις και να υπάρξεις σε κάτι ξεχωριστό. Πρόκειται για μια δουλειά που στελεχώνεται από ταλαντούχους δημιουργούς – στη συγγραφή, στη σκηνοθεσία, στη μουσική, στην υποκριτική κ.λπ. Είναι μια σειρά υψηλών προδιαγραφών εξωτερικού -όπως και το «Ετερος εγώ»- που ανοίγει τον δρόμο και για άλλες ανάλογες δουλειές. Έγινε μια καλή αρχή και θα φέρει κι άλλες σειρές, οι οποίες θα μας βγάλουν από την εσωστρέφεια και τη μιζέρια.

Πιστεύουμε πολλοί πως είναι σειρά αλά Netflix.

Θα μπορούσε να σταθεί στο Netflix κι έχω να σου πω ότι, παρακολουθώντας σειρές του, βλέπω κάποιες που δεν είναι τόσο… grande, όπως η δική μας. Την καμαρώνω τη δουλειά μας!

Δικαίως! Έχετε γυρίσει αρκετό υλικό και ξέρετε και το φινάλε, το οποίο περιμένουμε αγωνιωδώς.

Ναι, το ξέρουμε από την πρώτη στιγμή κι αυτό είναι ένα μεγάλο ατού της δουλειάς. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πώς αρχίζει, πώς προχωρά και πώς τελειώνει ο ρόλος σου, δηλαδή την αρχή, τη μέση και το τέλος, γιατί τις περισσότερες φορές δεν ξέρεις πού σε πηγαίνει το σενάριο. Είναι έξοχο το σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη, με απίστευτες ανατροπές και με τρελό σασπένς και «απογειώνεται» από την άψογη σκηνοθετική δουλειά του Βαρδή Μαρινάκη, που είναι υπέροχος!

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ