Μόνικα Μπελούτσι: Δεν θέλω να παλέψω με τον χρόνο γιατί θα χάσω

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Μόνικα Μπελούτσι με αφορμή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Σύμφωνα με το Thesstoday.gr, η Ιταλίδα σταρ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Αποθήκη 1 του λιμανιού.

Θεσσαλονίκη: Ουρές έξω από το Ολύμπιον για την Μπελούτσι – «Monica, selfie!» – ΒΙΝΤΕΟ

Η Μόνικα Μπελούτσι μίλησε για τους ρόλους που έχει ενσαρκώσει, τη Μαρία Κάλλας, τη Μαλένα αλλά και τον πραγματικό εαυτό της, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και τοποθετήθηκε σε ερώτηση του Thesstoday σχετικά με το μέλλον του κινηματογράφου σε μια περίοδο που οι συνδρομητικές πλατφόρμες σημειώνουν μεγάλη άνοδο.

Η διάσημη ηθοποιός, μίλησε για τον κινηματογράφο ως μια αναντικατάστατη εμπειρία, που συμβιώνει με την άνοδο των συνδρομητικών πλατφορμών, χωρίς να απειλείται: “Στην αρχή, (σ.σ. ανάπτυξης των συνδρομητικών πλατφορμών) είμασταν όλοι φοβισμένοι μήπως το σινεμά πέθανε, αλλά όχι ακόμη.

Θεσσαλονίκη: Xαμός με την Μπελούτσι στο Ολύμπιον – «Μόνικα σ’ αγαπάμε» – ΒΙΝΤΕΟ

Βλέπω φιλμ στο Νέτφλιξ με τη Μέριλιν Μονρό, που αγαπώ, και είναι κρίμα που αυτές οι ταινίες δεν προβάλλονται στο σινεμά. Ωστόσο, το σινεμά έχει κάτι το ονειρικό. Όταν κάθεσαι και κοιτάς προς τα πάνω και η εικόνα έρχεται σε εσένα, υπάρχει κάτι απίστευτο σε αυτό. Όταν είσαι στο σινεμά ονειρεύεσαι και η εμπειρία είναι εξυψωτική”.

Η Μόνικα Μπελούτσι εξέφρασε την τιμή της για την πρόσκληση στο φεστιβάλ και επανέλαβε για μια ακόμη φορά την αγάπη της για την Ελλάδα: “Ξέρετε όλοι πόσο αγαπώ την Ελλάδα, άλλωστε έρχομαι εδώ όλη την ώρα”, είπε, ενώ πρόσθεσε πως για την ίδια είχε μεγάλη σημασία να αποκτήσει στενή σχέση με τη χώρα καθώς και η Μαρία Κάλλας ήταν Ελληνίδα.

Μόνικα Μπελούτσι: Η Ελλάδα είναι βαθιά μέσα στην καρδιά μου

Η Μαρία Κάλλας και η Μαλένα

Η Μανίκα Μπελούτσι μίλησε για το υβριδικό φιλμ “Maria Callas: Letters and memoirs”, τονίζοντας πως: “η Μαρία Κάλλας ήταν μια γυναίκα με απλή καρδιά. Στο φιλμ δείχνουμε πιο πολύ την Μαρία παρά την Κάλλας. Αποτελεί έμπνευση για μένα, όχι μόνο επειδή ήταν μια από τις καλύτερες σοπράνο αλλά επειδή ήταν θαρραλέα, έπρεπε να παλέψει για την ελευθερία της. Πήρε διαζύγιο σε μια εποχή που ήταν δύσκολο στην Ιταλία”.

Η ηθοποιός μίλησε για το κοινό της Μαρίας Κάλλας με τη Μαλένα, την ταινία που την έκανε γνωστή, λέγοντας πως: “είναι πολύ ενδιαφέρον που στο φεστιβάλ προβάλλεται και η Μαλένα, μια ταινία που έκανα πριν από χρόνια. Παρόλο που είναι τόσο διαφορετικές, μιλάνε για τις γυναίκες που ζουν σε έναν κόσμο ανδρών, σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία”, τόνισε.

Μιλώντας για την ταύτιση της με τη Μαρία Κάλλας, υπογράμμισε, πως “ένιωθε πολλή αγάπη, γι’ αυτό με άγγιξε πολύ. Γιατί πέθανε από θλίψη, από ραγισμένη καρδιά. Αν πεθάνεις από αγάπη σημαίνει ότι έχεις ειλικρινή καρδιά”, ενώ σε ερώτηση για το εάν και η ίδια έχει υπάρξει με ραγισμένη καρδιά, απάντησε με χιούμορ και ειλικρίνεια: “Είμαι γυναίκα, οπότε ναι”.

“Δεν θέλω να παλέψω με το χρόνο γιατί θα χάσω”

Η διάσημη ηθοποιός έδωσε αφοπλιστική απάντηση στον συντονιστή, σχετικά με το αν την προβληματίζει το ότι μεγαλώνει: “Δεν θέλω να παλέψω με τον χρόνο γιατί θα χάσω. Είναι κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όταν μεγαλώνουμε είμαστε τυχεροί.

Ξυπνάω το πρωί και βλέπω ότι τα παιδιά μου είναι καλά, νιώθω ήδη πολύ τυχερή. Δεν υπάρχει τρόπος να παλέψεις τον χρόνο, απλά συνεχίζω να πορεύομαι με τη ροή των πραγμάτων. Αυτό που με κάνει να νιώθω ζωντανή είναι η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, η δουλειά μου” υπογράμμισε.

Μόνικα Μπελούτσι

“Όταν έρχεσαι σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες μαθαίνεις πολλά και σαν άνθρωπος”

Προϋπόθεση για να αποδεχτεί έναν ρόλο, είναι το κατά ποσό της δίνει την ευκαιρία να εξελιχθεί, χωρίς να την ενδιαφέρει το εάν πρόκειται για παραγωγή blockbuster, ή ένα μικρό φιλμ: “Διαλέγω ένα ρόλο όταν νιώθω ότι κάτι είναι ενδιαφέρον και μου δίνει την ευκαιρία να μάθω, όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως άνθρωπος.

Είναι σημαντικό για μένα το ότι έχω την ευκαιρία να δουλεύω με διαφορετικούς σκηνοθέτες, γιατί όταν έρχεσαι σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες μαθαίνεις πολλά και σαν άνθρωπος”, σημείωσε η Μόνικα Μπελούτσι και πρόσθεσε “όταν είμαι μπροστά από την κάμερα, όταν παίζω σε ένα μικρό φιλμ η σε μια ταινία με μεγάλο μπατζετ, για μένα είναι το ίδιο. Όταν όλοι είναι δεσμευμένοι στο πρόγραμμα, γεννιέται ένα πάθος”.

Τέλος, απάντησε στο τι σημαίνει ομορφιά για την ίδια, λέγοντας πως: “όλη τη δουλειά την κάνουν τα μάτια, καθώς αντανακλούν αυτό που νιώθεις”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ