Μια Ελληνίδα στα βρετανικά βραβεία

Μια Ελληνίδα στα βρετανικά βραβεία

Η 29χρονη σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου μιλά στην “Real Life” για την υποψηφιότητα της στα British Fashion Awards ως η καλύτερη σχεδιάστρια της χρονιάς απέναντι στη Στέλα ΜακΚάρτνεϊ και τον Κρίστοφερ Κέιν. Τα βρετανικά βραβεία θα γίνουν στις 27 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. 

Η υποψηφιότητα αυτή για σχεδιάστρια της χρονιάς ήταν έκπληξη για σένα;

Είναι τεράστια τιμή να βρίσκομαι υποψήφια για το πιο σημαντικό βραβείο της χρονιάς ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικούς σχεδιαστές.

Πώς τα κατάφερες;

Όταν τελείωσα τις σπουδές μου στο σχέδιο μόδας, δεν ήξερα αν θα συνέχιζα στο χώρο αυτό. Είναι τεράστια τιμή αυτή η υποψηφιότητα, αλλά έχω δουλέψει μαζί με την ομάδα μου πάρα πολύ σκληρά αυτά τα χρόνια. Η μόδα είναι πάρα πολύ δύσκολος χώρος και θέλει να έχεις πολύ συγκεκριμένο όραμα και την πεποίθηση να το υποστηρίξεις. 

Παίζει ρόλο η τύχη;

Παίζει ρόλο η τύχη, αλλά τίποτα δεν επιτυχγάνεται χωρίς σκληρή δουλειά. Νομίζω πως βοήθησε το ότι είχα ιδιαίτερη οπτική και πρότεινα κάτι διαφορετικό.

Η μόδα δεν ήταν παιδικό σου όνειρο;

Καθόλου. Σαν παιδί ήθελα να γίνω αρχαιολόγος ή δικηγόρος.

Ποιος άνθρωπος σε βοήθησε να μάθει το διεθνές κοινό την δουλειά σου;

Η Σάρα Μάουερ ήταν τεράστια επιρροή και βοήθεια για μένα και φυσικά η καθηγήτρια Louise Wilson από το πανεπιστήμιο Central Saint Martins που φοίτησα.

Οι Άγγλοι fashion editors σε αποκαλούν “βασίλισσα των prints”. Πώς προέκυψαν ως χαρακτηριστικό στοιχείο της δουλειάς σου;

Έχω την ελευθερία να συνδυάσω την τέχνη με το εφαρμοσμένο σχέδιο και να δημιουργήσω ρούχα που κολακεύουν το γυναικείο σώμα και κάνουν την γυναίκα να νιώθει ξεχωριστά.

Αν δεν κερδίσεις το βραβείο, θα στενοχωρηθείς;

Όχι, θα με κάνει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να το διεκδικήσω ξανά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ