Μαίρη Χρονοπούλου: Θρίλερ με την τέφρα της – Πού βρίσκεται σήμερα;

Ήταν 6 Οκτωβρίου όταν η Μαίρη Χρονοπούλου πέθανε, με την είδηση του θανάτου της να σκορπά την θλίψη. Τρεις μήνες μετά τον θάνατό της και το θρίλερ που αφορά τόσο την τέφρα της, όσο και το αν το σπίτι της στην Παιανία θα γίνει τελικά μουσείο, συνεχίζεται.

Σύμφωνα με όσα είχαν ειπωθεί από τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, έπειτα από επιθυμία της αείμνηστης ηθοποιού η τέφρα της θα τοποθετούνταν σε ένα συγκεκριμένο σημείο του κτήματος όπου είναι χτισμένο το σπίτι της στην Παιανία.

Πού βρίσκεται όμως σήμερα και τι έχει απογίνει μετά την καύση στη Ριτσώνα;

Η «ON time» επικοινώνησε με το δικηγόρο της Μαίρης Χρονοπούλου Δημήτρη Χατζημιχάλη, ο οποίος είπε ότι η τέφρα της αείμνηστης ηθοποιού βρίσκεται στα χέρια του φίλου της και πρόεδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλου.

«Αυτή τη στιγμή την έχει ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος άλλα είχε πει στη Μαίρη Χρονοπούλου και άλλα έκανε. Ο κύριος Γιαννόπουλος της είχε πει θα το κάνει ένα είδος μουσείου ανοιχτό στον κόσμο και η Μαίρη, ενώ αρχικά είχε δηλώσει εγγράφως ότι ήθελε να ριχτεί στο Σούνιο, μπροστά στις καβοκολόνες, τελικά συμφώνησε να μείνει στο σπίτι, εφόσον είναι επισκέψιμο στον κόσμο. Το περασμένο καλοκαίρι στα γενέθλιά της είχε τραβήξει και βίντεο, που της έλεγε ότι θα είναι ανοιχτό στον κόσμο το σπίτι, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του ο κ. Γιαννόπουλος.

Την τέφρα την έχει παραλάβει και τη φυλάσσει ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος κατόπιν επιθυμίας συγγενών και φίλων που ευρίσκοντο στο αποτεφρωτήριο την ημέρα της αποτέφρωσης. Τη φυλάμε, περιμένουμε μπας και αλλάξει γνώμη ο κ. Γιαννόπουλος και ανοίξει το σπίτι στον κόσμο. Του είπαμε “δεν έχεις τηρήσει την υπόσχεσή σου”. Δεν έχει τηρήσει αυτά που είπε στο βίντεο. Μας κατηγορεί ότι βγαίνουμε και μιλάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημιχάλης.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου Χάρης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην «ΟΝ time», εμφανίστηκε πρόθυμος να ανοίξει ένα διάλογο με το «Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

«Εγώ την έχω την τέφρα φυλαγμένη σ’ ένα σημείο στο σπίτι μου. Σε έναν ωραίο χώρο, σε ένα προβεβλημένο σημείο. Η πάγια επιθυμία της Μαίρης ήταν να σκορπιστεί στο Σούνιο. Υπήρχε ένα βίντεο αποσπασματικό στα γενέθλιά της, πέρσι τον Ιούλιο, όπου έλεγε η ίδια: “Αν θα γίνει το σπίτι μου μουσείο ή ίδρυμα, κανονικά θα μπορεί να είναι εδώ η τέφρα μου”.

Όμως, δεν έγινε ούτε μουσείο ούτε ίδρυμα, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Γιαννόπουλος την ημέρα του μνημόσυνου που έγινε στο σπίτι της. Θα γίνει απλά, είπε, το σπίτι της Μαίρης. Αυτό που πρέπει να σεβαστούμε είναι η επιθυμία της, που ήταν να σκορπιστεί στο Σούνιο. Η Μαίρη δεν κλείνεται σε ένα βάζο. Εγώ όμως, επειδή είμαι συνθετικός σαν άνθρωπος, θα ανοίξω ένα διάλογο με το “Χαμόγελο”, προκειμένου να βρούμε μια κοινή λύση».

To «Χαμόγελο»

Τη δική του απάντηση έδωσε στην «ΟΝ time» και ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό, χωρίς να ποδοπατήσει την επιθυμία της Μαίρης Χρονοπούλου. «Ήταν η απόφασή της, η οποία ήταν η τελευταία. Έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν. Από εκεί και πέρα θα ακολουθηθεί η νομοθεσία. Δεν θα ποδοπατούμε τη διάθεση αυτής της γυναίκας. Κατασταλαγμένη, αποφάσισε και είπε ότι θέλει να γίνει ένας χώρος στον οποίο θα είναι και η τέφρα, για να είναι κοντά στα παιδιά που αγαπούσε. Όποιος δημιουργεί προβλήματα στο “Χαμόγελο”, δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά. Το σπίτι θα μείνει όπως είναι.

Προσπάθησαν να την εγκλωβίσουν με τη λέξη “μουσείο”. Ήθελε να ευχαριστηθούν τα παιδιά. Δεν θα αλλάξει ούτε μια φωτογραφία από το σπίτι. Τα τερτίπια για να βγαίνουν στη δημοσιότητα τελείωσαν. Εγώ που εκπροσωπώ το “Χαμόγελο του Παιδιού” και το διοικητικό συμβούλιο κάναμε την ηθική υποχρέωση που είχαμε στη Μαίρη Χρονοπούλου, να μείνει το σπίτι της όπως είναι, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορεί να συνεχίσουμε. Οι θεσμοί θα αποφασίσουν τι και πώς. Αυτοί που νοιάζονταν για τη Μαίρη θα έκαναν την επιθυμία της και δεν θα δημιουργούσαν προβλήματα, αφού η ίδια στη διαθήκη της και στη δωρεά εν ζωή του σπιτιού δεν έχει βάλει κανέναν όρο. Αυτός που έχει την τέφρα την έχει παράνομα μέσα στο σπίτι του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ