Λίνα Νικολακοπούλου: Το μυστικό πίσω από τις μεγάλες της επιτυχίες – 10 τραγούδια που ξεχωρίζουν

Η Λίνα Νικολακοπούλου θα είναι απόψε καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “Ενώπιος Ενωπίω”. Οι συνεντεύξεις της είναι πάντα ειλικρινείς και αυθόρμητες. Τα τραγούδια που φέρνουν την υπογραφή της αμέτρητα. Όταν σε παλιότερη συνέντευξη της, την είχαν ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό πίσω από ένα καλό τραγούδι είχε απαντήσει “Τύχη, πρωτοτυπία, έμπνευση. Όταν η μελωδία, ο λόγος και η ενορχήστρωση σού δημιουργούν ένα κράμα στο οποίο αντανακλάται ο εαυτός σου ή μπορεί να εκφράσει αυτό που θα ήθελες να είσαι”.

“Δεν θα ξεχάσω ποτέ τότε που μια γυναίκα με πλησίασε, έπιασε το χέρι μου και το φίλησε, λέγοντάς μου: «Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο». Τα τραγούδια είναι συντροφιά, αλλά δεν είναι λίγες κι εκείνες οι φορές που ενώνουν παρέες” είχε τονίσει στην LIFO.

“Στη ζωή μου τα «όχι», όποτε χρειάστηκε, ειπώθηκαν για να μη συμβιβαστώ, να μη συμβαδίζω με το βόλεμα ή με αυτό που είχε τελειώσει. Τα «όχι» πονούν, αλλά ήταν απαραίτητα. Οι ήττες, ευτυχώς, ήταν λίγες, αλλά χρήσιμες. Τις εσωτερίκευσα. Η ήττα είναι εκείνη η απαραίτητη ψυχική συνθήκη καταβύθισης από την οποία μαθαίνεις να σηκώνεσαι” περιγράφει.

Με αφορμή τη συνέντευξη που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε απόψε, στις 00:30, όπου η κορυφαία ποιήτρια και στιχουργός αφηγείται τη λαμπρή της διαδρομή στον χώρο των γραμμάτων και της μουσικής, είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε κάποιες από τις μεγάλες της επιτυχίες.

“Άμμος Ήτανε” – Μαρινέλλα

«Μαμά γερνάω» – Τάνια Τσανακλίδου

Δι’Ευχών – Χάρις Αλεξίου

“Κανονικά” – Δήμητρα Γαλάνη

«Προσωπικά εγώ τρελαίνομαι» – Ελένη Δήμου

«Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ» – Άλκηστις Πρωτοψάλτη

“Ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας” – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

«Της καληνύχτας τα φιλιά» – Ελευθερία Αρβανιτάκη

“Άτακτη Ζωή” – Ελένη Ροδά, Αφροδίτη Μάνου

“Στου Αιώνα Την Παράγκα” – Δημήτρης Μητροπάνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ