Λάκης Παπαδόπουλος: Όσα είπε για το χαρακτηριστικό σημάδι που έχει στο πρόσωπο

Το κατώφλι της εκπομπής “Ανοιχτά” με την Αννίτα Πάνια πέρασε ο Λάκης Παπαδόπουλος το βράδυ της Πέμπτης.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, αναφέρθηκε στην πορεία του και σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ενώ μίλησε και για το χαρακτηριστικό σημάδι που έχει στο πρόσωπό του.

«Αυτό λέγεται αιμαγγείωμα. Είναι εκ γενετής και τελείωσε. Πολύς κόσμος το έχει… Εννοείται ότι σε μικρή ηλικία αποτέλεσε θέμα για μένα. Ο καθένας λίγο να έχει… Αυτό είναι σαν ελιά. Τώρα μου έβαλαν πούδρα. Όλα αυτά με έκαναν δυνατό στις επιδιώξεις μου και με όπλισαν με εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, που δεν την είχα» είπε ο Λάκης Παπαδόπουλος.

“Η σοφία έρχεται από τη δυστυχία. Ξεκινάς χωρίς κανένα εφόδιο. Ξεκινάς με όλους εναντίον σου λόγω εμφάνισης που λέει ο λόγος. Προχωράς σιγά-σιγά, σου αρέσει κάτι, δένεσαι με αυτό και το επάγγελμά σου το κάνεις θρησκεία. Από εκεί και πέρα θα ευδοκιμήσει αυτό που συμβαίνει μέσα σου” ανέφερε μεταξύ άλλων. “Όπως είναι να παίρνεις έναν σπόρο και τον φυτεύεις και τον ποτίζεις σιγά-σιγά. Μία πορτοκαλιά, επτά χρόνια την ποτίζεις και μετά μαζεύεις τους καρπούς της” πρόσθεσε.

Τι είναι τα Αιμαγγειώματα

Τα αιμαγγειώματα είναι δυσπλασίες των αγγείων, οι οποίες εμφανίζονται με τη μορφή μιας διάχυτης ροζ ή πορφυροκόκκινης περιοχής και παρουσιάζονται συνήθως στο πρόσωπο, στην κεφαλή, στο σώμα και στον τράχηλο.

Στη γενική τους μορφή, τα αιμαγγειώματα αποτελούν μια ομάδα μη λειτουργικών αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα. Προέρχονται, δηλαδή, από κύτταρα τα οποία, υπό φυσιολογικές συνθήκες, σχηματίζουν τα αιμοφόρα αγγεία. Ωστόσο, όταν αυτά πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, οδηγούν στη δημιουργία των αιμαγγειωμάτων.

Σε ποιους εμφανίζονται τα Αιμαγγειώματα

Ορισμένα είδη αιμαγγειωμάτων (αληθές αιμαγγείωμα) υπάρχουν εκ γενετής, ενώ κάποια άλλα (τριχοειδική δυσπλασία) αναπτύσσονται κυρίως στη βρεφική ηλικία και μάλιστα σε πρόωρα βρέφη με χαμηλό βάρος και στα βρέφη πολύδυμων κυήσεων. Αναπτύσσονται, μάλιστα, 3-5 φορές συχνότερα στα κορίτσια σε σύγκριση με τα αγόρια και ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν ανοιχτό χρώμα δέρματος. Παρουσιάζονται, επίσης, με μεγαλύτερη συχνότερα σε βρέφη μητέρων προχωρημένης ηλικίας ή μητέρων που έχουν ιστορικό προεκλαψίας και προδρομικού πλακούντα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ