Ιρίνα Σάικ: Η φωτογραφία με την σαλάτα και το γράμμα “Ζ”, οι αντιδράσεις και η απάντησή της

Την απάντησή της, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε μια ανάρτησή της στα social media, την οποία χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την συσχέτισαν με τον Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία, έδωσε δημοσίως η Ιρίνα Σάικ.

Το γνωστό μοντέλο ανέβασε την Παρασκευή (15/7) ένα στόρι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instgram, στο οποίο γράφει χαρακτηριστικά: “Κάποιες φορές μια σαλάτα είναι απλά μια σαλάτα. Υπόσχομαι: Δεν υπάρχουν κωδικοποιημένα μηνύματα ή πολιτικά σχόλια εδώ. Εύχομαι σε όλους αγάπη”.

Η Ρωσίδα Καλλονή βρίσκεται στο επίκεντρο θύελλας αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου κατηγορήθηκε ότι “υποστηρίζει τον πόλεμο του Πούτιν, χρησιμοποιώντας το γράμμα “Z” στο Instgram.

Το μοντέλο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dailymail.co.uk, ανέβασε μια φωτογραφία στο InstaStory της που απεικόνιζε μια παραδοσιακή ρωσική σαλάτα, την οποία συνόδευσε με το μήνυμα: “Russianzz on Wednesday”, δηλαδή “Ρώσοι την Τετάρτη”.

Ωστόσο, το εν λόγω γεγονός προκάλεσε την οργή χρηστών, οι οποίοι φέρεται να ερμήνευσαν τον τρόπο που έγραψε την λέξη “Ρώσοι” ως αναφορά στο σύμβολο “Z” που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στρατιώτες.

Ακολουθούν επικριτικά σχόλια για την κίνηση του μοντέλου στα social media: 

«Η Irina Shayk—το παγκοσμίου φήμης μοντέλο από τη Ρωσία που εργάστηκε πρόσφατα για τους @Beyonce, Jean Paul Gaultier, @Burberry και άλλους—δημοσίευσε μια περίεργη κρυπτική ιστορία στο Instagram με τη λέξη «Russianzz».

«Ελπίζω πραγματικά αυτές οι μάρκες να ξανασκεφτούν τη συνεργασία μαζί της όταν η Ρωσία χρησιμοποιεί το Z για να σκοτώσει Ουκρανούς», γράφει σε ανάρτησή της η Ουκρανή δημοσιογράφος Μαρία Ρομανένκο.

«Ελπίζουμε ότι μια μέρα θα νιώσετε το ίδιο όπως οι άνθρωποι από την Ουκρανία που έχασαν τα παιδιά τους», σημειώνεται σε άλλο σχόλιο.

«Πρέπει να απαγορευτείς στον πολιτισμένο κόσμο, ενώ υποστηρίζεις τη ρωσική τρομοκρατία εναντίον του ουκρανικού λαού! Μείνε για πάντα στη Ρωσία και ξέχασε τις ΗΠΑ και την Ευρώπη – υποκρισία», έγραψε ένας κριτικός.

«Δεν μπορώ να το φανταστώ! Πώς, μετά από τους θανάτους που προκάλεσε η Ρωσία, τους υποστηρίζεις και γράφεις Ζ…» δημοσίευσε άλλος χρήστης.

 

 

ΦΩΤΟ: dailymail.co.uk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ