Ηλίας Μαμαλάκης: Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα ψυχολογικά όσο είχα το πρόβλημα υγείας

Στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα παραχώρησε συνέντευξη ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο γνωστός Έλληνας σεφ, κατά την διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στην μητέρα του, στην εκπομπή “Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου” και στο πρόβλημα υγείας που πέρασε.

«Η μαμά μου δεν ήταν ιδιαίτερα τρυφερή. Έμεινε χήρα 32 χρονών, με δύο αγόρια. Αυτό το καθήκον κάνει τον άνθρωπο να είναι λίγο σκληρός. Η μάνα μου όμως είχε πολλά προσόντα διαχρονικά. Δηλαδή ήξερε να σου μιλήσει, ήξερε να σε πείσει, ήξερε να σε παρηγορήσει, ήξερε να σε συμβουλεύσει. Έτσι όπως τα κατάφερε την ευγνωμονώ.

Δεν μετάνιωσα που άλλαξα καριέρα, αλλά ευγνωμονώ και την παλιά μου, διότι μου έδωσε μία εμπειρία ζωής, κοινωνίας, την οποία δεν μπορεί να την δώσει κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα. Άντεξα όμως, σκληραγωγήθηκα και νομίζω ότι κάτι συνωμότησε στο σύμπαν και ήρθαν τα πράγματα την ώρα που έπρεπε να έρθουν» ανέφερε αρχικά ο σεφ μιλώντας για την μητέρα του.

Στη συνέχεια ο Ηλίας Μαμαλάκης σημείωσε πως: «Δεν υπάρχει πολύς ανταγωνισμός στον δικό μας χώρο, υπάρχει μεγάλη έλλειψη από σεφ. Μην περιμένετε να δείτε ακόμα τους νέους σεφ που παίζουν στα τηλεπαιχνίδια ως executive σεφ σε μεγάλα εστιατόρια. Το σχολείο που περάσανε, δεν τους δίνει όλο το πακέτο της γνώσης. Έχει μεγάλη διαφορά και μεγάλη δυσκολία. Δεν μου αρέσουν κάποια κόνσεπτ τηλεπαιχνιδιών. Το στήσιμο της παράγωγης του “Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου” είναι για πέταμα.

Ο Σεφερλής και ο Μποτρίνι είναι σοβαροί επαγγελματίες, δεν είναι παίξε γέλασε. Έχουν πίσω στις πλάτες τους πολλές ευθύνες και πολλές επιτυχίες. Τους ήρθε μία εκπομπή, λεφτάκια είναι, δεν λέμε όχι. Την πήραν την εκπομπή, δεν ξέρει ο Σεφερλής πολύ από κουζίνα, αλλά προσπαθεί, το βλέπεις ότι προσπαθεί. Εγώ στο λίγο που έμεινα στην τηλεόραση, ό,τι έκανα το έκανα καλά και μου έχει μείνει η αγάπη του κόσμου. Έρχονται παιδιά που είναι 7,8,10,14 ετών και ζητάνε μία φωτογραφία, ένα αυτόγραφο που σημαίνει ότι με ξέρουν. Ρώτησα και με ξέρουν μέσα από το TikTok. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν άλλαξε καριέρα, όλα είναι λεφτάκια».

Μιλώντας για το πρόβλημα υγείας που πέρασε, εξήγησε ότι: «Δεν νομίζω ότι αναθεώρησα κάποια πράγματα για την ζωή μου. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα ψυχολογικά όσο είχα το πρόβλημα υγείας. Ήμουν πάρα πολλές ώρες μόνος μου στο νοσοκομείο, μίλησα με έναν ψυχολόγο και τώρα έχω επαφή με έναν ψυχολόγο που μιλάμε στο τηλέφωνο και τα μηνύματα. Σοκαρίστηκα, σκεφτείτε ότι εγώ αρρώστησα για πρώτη φορά στην Κύπρο στις 10 Νοέμβριου του 2022 και αυτή τη στιγμή είμαι ακόμα υπό θεραπεία. Το μυαλό μου δεν συνήλθε».

«Αυτό που με έσωσε όταν έφυγε από τη ζωή η σύζυγός μου ήταν ότι έλαβα μέρος στο “Top chef”. Που σημαίνει ότι ξυπνούσε 6 το πρωί, ερχόταν το αυτοκίνητο με έπαιρνε στις 7 και γύριζα το βράδυ στις 10. Αυτή η δουλειά ήταν το φάρμακό μου. Με τη δεύτερη σύζυγο μου γνωριστήκαμε στην τράπεζα. Με εξυπηρέτησε και κουβέντα στη κουβέντα είδαμε ότι έχουμε κάποια κοινά στοιχεία» είπε στο τέλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ