Η Χάρις Αλεξίου τραγουδά Ρασούλη

Η Χάρις Αλεξίου τραγουδά Ρασούλη

 

Ρεπορτάζ: Βίκη Αλεξανδροπούλου

Η Χάρις Αλεξίου έχει ένα μοναδικό χάρισμα, εκτός από τη φωνή της…Διαθέτει εκείνη την επιβλητική παρουσία που απλά μαγεύει όποιον σταθεί απέναντί της! Και με τα μοναδικά της εφόδια κάνει την “Τρίπλα” και ταράζει τα νερά, τραγουδώντας Μανώλη Ρασούλη, μετά από 33 ολόκληρα χρόνια! Μόνο που εκείνος δεν είναι πια εδώ για να τα ακούσει “ντυμένα” με τη φωνή της.Παρόλα αυτά η παρουσία του είναι πιο έντονη από ποτέ!

Πριν από λίγες ώρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου δίσκου της Χάρις Αλεξίου που τιτλοφορείται ” Τρίπλα” σε στίχους του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη και σε μουσική των στενών του φίλων όπως η Βάσω Αλλαγιάννη, ο Πέτρος Βογιόπουλος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Ορφέας Περίδης, ο Leon. Y. Poliker και η Χάρις Αλεξίου, που έκανε διασκευή σε μουσική του Μάνου Λοίζου.

Ακούγοντας τα τραγούδια, αντιλαμβάνεται κάποιος πόσο προφητικοί ήταν οι στίχοι που έγραψε ο Μανώλης Ρασούλης σε ανύποπτο χρόνο. Ένας στίχος λέει: ” Όταν οι Κινέζοι πουν το Ρο, τότε κι εγώ θα βρω κανά ευρώ, τη νύφη να πληρώσω μπας και γλυτώσω Γιατί είμαι αθώος και οι αθώοι είναι διαταγή Να αιμοδοτούν είναι διαταγή Αυτούς που ζουν στην ενοχή”.

Το δρόμο για να μελωποιηθούν αυτά τα τραγούδια, άνοιξε η κόρη το Ρασούλη, Ναταλία, η οποία έδωσε την άδεια και είπε: ” Βιώνουμε μια ιστορική στιγμή, σε καλλιτεχνικό, πολιτισμικό και προσωπικό επίπεδο. Αυτό ( ο δίσκος της Χαρούλας με τους στίχους του πατέρα της) είναι μια μικρή πυρηνική έξαρση πολιτισμού“.

Η Χάρις Αλεξίου ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και είπε: “Μου είχε λείψει να είμαι απλά η ερμηνεύτρια των τραγουδιών. Με πρόσεξαν  ( οι συνεργάτες μου) και δεν με αντιμετώπισαν σαν την Αλεξίου, που δεν θα της πούμε τι πρέπει να κάνει” ενώ είπε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο Μανώλη Ρασούλη, που “έφυγε” αλλά άφησε πίσω του ένα μεγάλο θησαυρό.

Η Χάρις Αλεξίου τραγουδάει 14 ανέκδοτα τραγούδια του μεγάλου στιχουργού. Σε ένα από αυτά, γράφει ο στίχος: ” Ναι, τον μεθύσαμε τον ήλιο Μάνο τώρα τι γίνεται, τώρα τι γίνεται, τι λες, τι κάνω Δώσε μια απάντηση”. Ο δίσκος αυτός είναι πιο επίκαιρος από ποτέ!.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που η Χάρις τραγουδάει Ρασούλη! Η πρώτη συνεργασία, ήταν 33 χρόνια πριν, το 1979, όταν συνεργάστηκαν για το δίσκο ” Τα τραγούδια της Χαρούλας”. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον Μανώλη Ρασούλη να κρατά το λόγο του: ” Θα ξαναρθώ, στο ορκίζομαι, θα ξαναρθώ”.

Η νέα δισκογραφική δουλειά της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου.

Στην παρουσίαση προβλήθηκε και το βίντεο κλιπ για το τραγούδι “Στιγμές”. Σε αυτό θα δείτε και τον Μανώλη Ρασούλη να λέει:  “Τhe show must go on”.

Δείτε ένα μέρος:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ