Η Μυρτάλη που γνωρίσαμε στη “Γη της ελιάς” επιστρέφει θεατρικά – Σε ποια παράσταση θα πρωταγωνιστήσει η Αφροδίτη Λιάντου;

Την γνωρίσαμε στη “Γη της ελιάς” στο ρόλο της Μυρτάλης Βρεττάκου. Η Αφροδίτη Λιάντου που από την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση μας εντυπωσίασε τόσο με την ομορφιά της , με την ομοιότητα με τη μητέρα της Εβελίνα Παπούλια όσο και με το ταλέντο της ετοιμάζεται δυναμικά για να βρεθεί στη σκηνή του θεάτρου Άλφα-Ληναίος-Φωτίου.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Προκειται για ένα νέο έργο που έχει τίτλο “Φάκντ-απ” και το σενάριο υπογράφει ο πολυτάλαντος Τάσος Ιορδανίδης. Να σας θυμίσω πως ο ηθοποιός έχει ήδη γράψει το “Θέλω να σου κρατάω το χέρι”  που συνεχίζει για τρίτη χρονιά με τεράστια επιτυχία στο θέατρο Άλφα- Ληναίος-Φωτίου με τον ίδιο και την σύζυγό του, Θάλεια Ματίκα σε απολαυστικές ερμηνείες πάνω στη σκηνή.

Η  Θάλεια Ματίκα, σε μία απόπειρα “συνομιλίας” με εφήβους όλων των ηλικιών αναλαμβάνει το ρόλο του σκηνοθέτη  στο “Φάκντ-απ”ενώ στη σκηνή τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η  Αφροδίτη Λιάντου και ο  Διονύσης Παπανδρέου.

Η προγραμματισμένη πρεμιέρα της παράστασης  “Φάκντ-απ” αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου στο θεάτρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου. 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Σκηνικός χώρος: μια κλινική αντιμετώπισης ψυχικών νοσημάτων κάπου στο δυτικό κόσμο. Άνθρωποι: δυο εκπρόσωποι της γενιάς Ζ, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι. Εκείνος είχε όνειρο να γίνει σκηνοθέτης. Εκείνη τραγουδίστρια. Τελικά, η ζωή τα έφερε έτσι και είναι “φακντ απ”. Από την άλλη “η ζωή είναι ωραία”, όπως έχει πει κι ο Ρομπέρτο Μπενίνι.

Δυο νέοι που προσπαθούν να ακουστούν σ έναν κόσμο που δεν τους ακούει. Στην προσπάθεια τους θα φτιάξουν μία δική τους πραγματικότητα. Για το τώρα και για το μετά. Για να γιατρέψουν αυτά που τους πονάνε.

Ψάχνουν έναν κοινό κώδικα. Εκείνος πιο αποφασισμένος. Εκείνη, επιφυλακτική.

Ή μήπως συμβαίνει το αντίστροφο;Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα και οι  κραυγές τους  παλεύουν να δημιουργήσουν το νόημα της νέας ζωής που προσπαθούν να φτιάξουν.

Από το “εσύ κι εγώ”. Σε έναν κόσμο που τρέχει γρήγορα. Που κρίνει εύκολα. Που βάζει ταμπέλες με ελαφριά καρδιά. Που στέλνει μηνύματα στο fb και στο INSTA. Δεν θέλουν αυτό.

Εκείνος φωνάζει μέχρι την τελευταία στιγμή… Γιατί θέλει να την πείσει. Γιατί θέλει να πείσει τον εαυτό του. Σε σινεμά, σε θέατρα, σε εστιατόρια, στα αστέρια. Και εκείνη αρχίζει να γελάει….Και γεννιέται η ελπίδα πως μπορούν να ξεφύγουν απ´αυτή τη  κατάσταση. Ή μήπως όχι; Γιατί οι προσωπικοί τους δαίμονες δεν σταματούν να κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι αδυσώπητοι απέναντι σε αυτά τα δύο παιδιά…Τον Κεφάλα και το Βλήμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ