Η Καμίλα θα χρησιμοποιήσει το αμφιλεγόμενο σκήπτρο από ελεφαντόδοντο

Η βασίλισσα Καμίλα, βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων από Αφρικανούς οικολόγους επειδή δεν υποχώρησε σχετικά με τη χρήση του Ivory Rod with Dove κατά τη διάρκεια της στέψης του βασιλιά Καρόλου και της ιδίας σήμερα.

Βασιλιάς Κάρολος: Τι σηματοδοτεί η μοναρχία για τους Βρετανούς – Γιατί παραμένει τόσο δημοφιλής;

Το σκήπτρο από ελεφαντόδοντο χρονολογείται από την τελετή στέψης του Ιακώβου Β’ το 1685. Παρά το γεγονός ότι το ελεφαντόδοντο είχε αφαιρεθεί από έναν ελέφαντα που είχε πεθάνει, οι ακτιβιστές ζήτησαν την απαγόρευση της χρήσης του.

Η Καμίλα αρνήθηκε να υποκύψει στην πίεση.

Ο Δρ Rodgers Lubilo, πρόεδρος του Δικτύου Ηγετών της Κοινότητας της Νότιας Αφρικής, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που η βασίλισσα Καμίλα αγνόησε τους αρνητές για να χρησιμοποιήσει αυτό το όμορφο αντικείμενο».

Ivory Rod with Dove Καμίλα βασιλιάς Κάρολος Ivory Rod with Dove Καμίλα βασιλιάς Κάρολος

Κατηγόρησε επίσης τους ακτιβιστές ως «εντελώς άσχετους με την πραγματικότητα ότι το ελεφαντόδοντο είναι ένας ζωτικής σημασίας οικονομικός πόρος με σημαντικές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες».

Ο Δρ Lubilo είπε: «Η απαίτηση των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων ότι η βασίλισσα Καμίλα δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ένα ιστορικό ραβδί από ελεφαντόδοντο είναι εντελώς παράλογο. Ακόμη και οι δικοί μας αρχηγοί χρησιμοποιούν ελεφαντόδοντο και άλλα μέρη ζώων όπως ουρές και δέρματα ως σύμβολα του μεγαλείου και του πλούτου του αφρικανικού πολιτισμού και του ρόλου τους στη διατήρησή του».

Ο Siyoka Simasiku, Διευθυντής του Συμβουλίου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ngamiland στη Μποτσουάνα, χαιρέτισε επίσης την κίνηση. «Στις χώρες της Νότιας Αφρικής, το ελεφαντόδοντο των ελεφάντων που πεθαίνουν από φυσικά αίτια είναι σύμβολο και πηγή επιβίωσης των κοινοτήτων μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ