Η Grace Jones εντυπωσιακή όπως πάντα πάνω στη σκηνή

Η ανεπανάληπτη Grace Jones, σήμερα 74 ετών πλέον, μίας και γεννήθηκε στη Τζαμάικα το 1948, ανέβηκε και πάλι στη σκηνή, συγκεκριμένα του Royal Festival Hall, που βρίσκεται στο Λονδίνο, προκειμένου να κλείσει το Meltdown Festival.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Δημιούργησε και πάλι εκείνη την γλυκιά αίσθηση του χάους, που μόνο εκείνη ξέρει να δημιουργεί με τη μουσική της, ιδιαίτερα με την υπερβολικά μακρά εκτέλεση του “Pull Up To The Bumper”.

Κατά τη διάρκεια της μοναδικής – όπως πάντα – παράστασής της άλλαξε 11 ενδυμασίες, η κάθε μία διαφορετική, η κάθε μία ένα ξεχωριστό έργο τέχνης. Το κοινό από κάτω έμεινε εντυπωσιασμένο, το οποίο δεν το άφησε ανικανοποίητο χωρίς να του χορέψει χούλα-χουπ στο θρυλικό “Slave to the Rhythm”, ενώ μετατράπηκε σε μία ανθρώπινη ντίσκο μπάλα για τη διασκευή της στο “Love is the Drug” των Roxy Music.

Έκλεισε με ένα τσιγάρο στο χέρι ερμηνεύοντας το κλασικό της Édith Piaf, που βέβαια το είχε κάνει και η Jones μεγάλη χορευτική επιτυχία, το “La Vie En Rose”.

Επίσης, η Grace Jones έπαιξε και τα εξής τραγούδια της: “This Is”, “Private Life”, “Demolition Man”, “I’ve Done It Again”, “My Jamaican Guy”, “Sunshine in Wartime”, “I’ve Seen That Face Before (Libertango)”, “Williams’ Blood”, “Amazing Grace” και “Hurricane”.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Exit mobile version