“Σανίδα σωτηρίας” χαρακτήρισε την μουσική ο τράπερ Toquel , αναφερόμενος στα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε και τις αντιξοότητες που συνάντησε στη ζωή του.
Μιλώντας στο κανάλι OPEN και την εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά After Dark, o Toquel μίλησε επίσης για τον χαμό του αδελφού του, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου σχέσεις με τον πατέρα του.
«Η μουσική ήταν μια σανίδα σωτηρίας. Από τα πιο μεγάλα πράγματα στα πιο μικρά πράγματα. Αλλά έχει τύχει πολλές φορές ο χρόνος στο στούντιο να με έχει γλιτώσει από το να με πιάσει η αστυνομία κάνοντας κάτι κακό. Μεγάλωσα σε έναν κόσμο και μια γειτονιά που δεν ήμασταν νομοταγείς. Ήταν δύσκολα όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στη γειτονιά μου. Εγώ γλίτωσα! Με τον πατέρα μου δεν έχω κρατήσει επαφές ιδιαίτερα. Είχα κάποιες επαφές μέχρι το κοντινό παρελθόν αλλά τώρα δεν έχω. Μου είχε πει τότε για την επιτυχία μου. Αυτή τη στιγμή είναι ο Toquel και το σπαθί του» ανέφερε.
Τι σημαίνει το όνομά του Toquel
Σε ό,τι αφορά το όνομά του και τι αυτό σημαίνει, ο Toquel είπε: «Με είχαν πιάσει κρίσεις πανικού το 2010. Ήταν η πρώτη μου επαφή με κάτι ψυχολογικό. Στην αρχή τρελαίνεσαι, νομίζεις ότι θα πεθάνεις. Έψαχνα τι είναι, είδα ότι ήταν κρίσεις πανικού. Ήταν ένας γιατρός, τον βρήκα στο facebook με βοήθησε και τις ξεπέρασα. Το όνομά του στο Youtube ήταν Toquel και του λέω “μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως καλλιτεχνικό;”. Του έστειλα τι είχα κάνει και το πήρα έτσι. Δεν σημαίνει κάτι για αυτόν. Για εμένα και ακούγεται ωραίο αλλά σημαίνει και κάτι. Έχει μεγάλη σημασία για εμένα για τον τρόπο που το πήρα. Η απελευθέρωση από τις κρίσεις πανικού θα μπορούσε να είναι αυτό το όνομα».
“Δεν έχω επαφές με τον πατέρα μου…”
“Αντιμετώπισα σοφά τον χαμό του αδελφού μου”
Ο γνωστός καλλιτέχνης δεν δίστασε να αναφερθεί και στον θάνατο του αδελφού του σε τροχαίο, κάνοντας λόγο για “σοφή αντιμετώπιση” από τη μεριά του στο συμβάν αυτό.
Δείτε το βίντεο: