Η διάψευση από το Μπάκιγχαμ – Τι συμβαίνει με τον πρίγκιπα Χάρι και την ιδιότητα του συμβούλου

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διέψευσαν τις αναφορές ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα μπορούσε να αναγκαστεί να αφήσει τον πρίγκιπα Χάρι να μείνει στο παλάτι του Κένσινγκτον την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διαμάχη έρχεται εν μέσω υποτιθέμενων εντάσεων γύρω από τον ρόλο του Δούκα του Σάσεξ ως συμβούλου της πολιτείας, γεγονός που τον καθιστά ένα από τα επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον βασιλιά εάν είναι στο εξωτερικό ή δεν είναι καλά.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι σύμβουλοι του κράτους, στους οποίους περιλαμβάνονται επίσης η Πριγκίπισσα Άννα και ο Πρίγκιπας Εδουάρδος, πρέπει να έχουν ένα σπίτι στη Βρετανία, αλλά ο Χάρι με έδρα την Καλιφόρνια είναι ουσιαστικά άστεγος στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού εκδιώχθηκε από το Frogmore Cottage νωρίτερα το 2023.

Σε μια προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος, πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι βασιλικοί αξιωματούχοι έχουν συζητήσει τη μίσθωση ενός ακινήτου σε ένα βασιλικό κτήμα στον Χάρι και την Μέγκαν.

Βασιλικές πηγές είπαν στους Sunday Times ότι μια επιλογή είναι ένα διαμέρισμα στο παλάτι του Κένσινγκτον, όπου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ έχουν σπίτι και ιδιωτικό γραφείο. Αλλά αυτές οι προτάσεις απορρίφθηκαν γρήγορα.

Ένας φίλος του Καρόλου είπε: «Ο Βασιλιάς μπορεί να δει ότι η απομάκρυνση του Χάρι ως συμβούλου κράτους θα θεωρηθεί ως πράξη ανταγωνισμού και δεν θέλει να το κάνει αυτό. Εάν, ως συνέπεια αυτού, κάπου στο βασιλικό κτήμα πρέπει να προοριστεί ένας χώρος για τον γιο του, αυτό φαίνεται λογικό να γίνει».

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ διέψευσε την ιδέα, λέγοντας στην εφημερίδα ωμά: «Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν είναι αληθινοί».

Είναι κατανοητό ότι ο βασιλιάς δεν θέλει να αφαιρέσει τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Άντριου από συμβούλους του κράτους για να αποφύγει την κλιμάκωση των εντάσεων μέσα στη βασιλική οικογένεια, πιστεύοντας ότι θα ήταν απίθανο να” μπουν ποτέ στα παπούτσια του”.

Ο Δούκας πέταξε στο Λονδίνο από τις ΗΠΑ για τα Βραβεία WellChild και ρώτησε αν μπορούσε να μείνει στο Windsor, ενώ ο πατέρας του Κάρολος έμενε στο Balmoral για να τιμήσει την επέτειο του θανάτου της βασίλισσας. Πιστεύεται ότι ήθελε να μείνει στο Κάστρο για να επισκεφτεί τον τάφο της Βασίλισσας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου την επόμενη μέρα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. Στον Πρίγκιπα Χάρι απάντησαν ότι θα έπρεπε να κάνει αίτημα εκ των προτέρων στο μέλλον, αν ήθελε είτε να μείνει σε βασιλική κατοικία είτε να επισκεφτεί τον βασιλιά Κάρολο ενώ βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ