Γιώργος Πετρόχειλος: Η σφοδρή επίθεση κατά του Σπύρου Μπιμπίλα και η απάντηση του προέδρου του ΣΕΗ

Συνέντευξη στην εκπομπή “Open Weekend” παραχώρησε ο Γιώργος Πετρόχειλος, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του κατά του Σπύρου Μπιμπίλα και του ΣΕΗ. Ο ηθοποιός, ο οποίος από το 2015 έχει αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, μίλησε αρχικά για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. 

«Πάρα πολύ δύσκολα βιοπορίζομαι γιατί το μόνο μου αποκούμπι είναι η σύνταξή μου. Μου λείπει η δουλειά μου, αλλά δεν το μετανιώνω. Αυτή η δουλειά είναι έρωτας, δεν είναι μόνο επάγγελμα. Όπως πολύ λάθος είπε ο Σπύρος ο Μπιμπίλας ότι δεν είναι επάγγελμα αλλά τέχνη. Όχι Σπύρο μου, είναι και επάγγελμα. Γιατί ξέρεις πως ζουν οι ηθοποιοί», είπε αρχικά ο Γιώργος Πετρόχειλος.

Και συνέχισε ο ηθοποιός: «Το ΣΕΗ δεν έχει κάνει καμία σπουδαία κατάκτηση ακόμα για τους ηθοποιούς. Αίσχος οικονομικό, οι ηθοποιοί πεινάνε, δεν πληρώνονται. Και δεν έχουν ένα σοβαρό σωματείο που να τρίξει τα δόντια στους επιχειρηματίες και την κυβέρνηση, Τι έκανε το ΣΕΗ; Που έβγαινε ο Μπιμπίλας σε όλα τα πρωινάδικα και έλεγαν “μας κατήγγειλε αυτός ο ηθοποιός, μας κατήγγειλε αυτή η ηθοποιός”. Τι έκαναν για να προφυλάξουν όλο αυτό το σύστημα τις βιασθείσες και τους βιασθέντες;».

Όσον αφορά στις καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη και του Δημήτρη Λιγνάδη ο Γιώργος Πετρόχειλος ανέφερε: “Πολλά μου φαίνονται εμετικά, αυτά που ακούω. Δεν μπορώ όμως να κρίνω αν το έχουν κάνει. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη”.

Σε σχέση με το “MeToo”, ο ηθοποιός χαρακτήρισε το κίνημα “αηδία”. «Γιατί να το λένε #MeToo και όχι #ΚαιΕγώΕπίσης; Ε; Τι αηδίες είναι αυτές; #MeToo, μπούλινγκ; Σιχαίνομαι αυτές τις ορολογίες», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πετρόχειλος.

“Από αυτή την ζωή κρατάω τρία πράγματα. Τρία δώρα του Θεού. Η υγεία, ο σύντροφος που μου χάρισε, η γυναίκα μου, η όμορφη ζωή που έζησα και η αξιοπρεπή, μέσα από την δουλειά μου”, κατέληξε ο Γιώργος Πετρόχειλος.

Τι απάντησε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη, απάντησε στα όσα άκουσε από τον Γιώργο Πετρόχειλο, ύστερα από την προβολή της συνέντευξης.

«Όποιος είναι έξω από τον χορό, μπορεί να λέει ό,τι του γουστάρει. Δεν ξέρει τη δουλειά που γίνεται. Ξέρει πολύ καλά ότι πετύχαμε μέχρι απεργία στην Επίδαυρο για να αυξηθεί το εκτός έδρας των ηθοποιών όπως και άλλα επιδόματα πώς τα πήραν; Από αγώνες που έκανε το ΣΕΗ. Υπάρχει ένας θυμός από κάποιους που αποχώρησαν από το ΣΕΗ για πολιτικούς λόγους», ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ