Γιώργος Νταλάρας: Κάποιοι τραγουδιστές με μεγάλες καριέρες είναι θεόφαλτσοι και για γέλια

Ο Γιώργος Νταλάρας απαντά για πρώτη φορά μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν προηγούμενες δηλώσεις του, σχετικά με τους καλλιτέχνες που «εκμεταλλεύονται την σχέση τους με το τραγούδι και κάνουν διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», ο Γιώργος Νταλάρας επισημαίνει αρχικά πως «όλη η ζωή μου είναι μία αγωνία για το τι ακριβώς σημαίνει τραγουδιστής και τραγούδι στη χώρα μας. Για εμένα καλός τραγουδιστής είναι αυτός που πρώτα απ’ όλα έχει καλή φωνή». Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που είπε ότι ξεχωρίζει, είναι οι Αντώνης Ρέμος, Νίκος Βέρτης, Νίκος Οικονομόπουλος και Κωνσταντίνος Αργυρός.

«Υπάρχουν πολλοί καλλίφωνοι τραγουδιστές που δεν τραγουδούν αξιόλογα τραγούδια. Και βέβαια αυτό είναι επιλογή τους. Κανείς δεν θα αφήσει το στίγμα του Μπιθικώτση, του Καζαντζίδη και των υπολοίπων θρύλων των προηγουμένων εποχών», τόνισε ο σπουδαίος τραγουδιστής.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος τόνισε πως ο Γιώργος Νταλάρας στην ηλικία του θα έπρεπε να λέει μόνο ωραία πράγματα, ο Γιώργος Νταλάρας είπε: «Δεν θα σχολιάσω τι λέει ο Γρήγορης Αρναούτογλου, ο καθένας κάνει αξιολογικές κρίσεις και κρίνεται… Έχω βάλει πάρα πολύ ψηλά την τέχνη του τραγουδιού και της μουσικής, ο πήχης είναι πολύ ψηλά και δεν υπάρχει περίπτωση να τον κατεβάσω, γι’ αυτό τον λόγο αυτά που λέω φαίνονται περίεργα. Εάν κάποιος μουσικός ή τραγουδιστής αποφασίσει να αλλάξει δουλειά και μπορεί να κάνει μία επιχείρηση, είναι σαφές ότι δεν θα τον κρίνω και δεν θα ασχοληθώ μαζί του. Καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «σε κάποιες διαφημίσεις σε στάσεις είδα κοτόπουλα και κάποια μπιφτέκια που διαφημίζουν και Έλληνες τραγουδιστές. Κάποιοι από τους Έλληνες τραγουδιστές που είναι διάσημοι και έχουν μεγάλες καριέρες, είναι θεόφαλτσοι και για γέλια οι φωνές τους» και συμπλήρωσε ότι «όταν ένας άνθρωπος έχει καλή φωνή και κερδίζει πολλά χρήματα από τη δουλειά του, θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι μία κακή συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία αλλά και την αισθητική του κόσμου, γίνεται ύβρις».

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε και για τον Σάκη Ρουβά, αναφέροντας πως κάποτε «του μίλησα σαν αδελφός του», καθώς «θα μείνουν πολύ λίγα πράγματα όπως οι φούστες, οι συνομιλίες με τον Ηλία Ψινάκη και η τούμπα». Είπε ακόμη, ότι συμβούλεψε τον Σάκη Ρουβά να εμβαθύνει στη μουσική, να καταλάβει τι είναι το τραγούδι και η ιστορία του τραγουδιού.

«Μου αρέσει αυτό που λένε ότι ο Νταλάρας είναι παλαιάς κοπής, γιατί έτσι είμαι. Τα εμπιστεύομαι αυτά μέχρι να βρω κάτι πιο αξιόλογο για να με κερδίσει από τη νέα εποχή», κατέληξε ο Γιώργος Νταλάρας.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ