George Kontrafouris Trio, αφιέρωμα στον μέγιστο Bill Evans

Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16 ετών, έστρεψε το ενδιαφέρον του στην τζαζ και έκανε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Έχει συνεργαστεί, ως πιανίστας ή οργανίστας, με πολύ σημαντικούς μουσικούς, όπως οι: Marc Johnson, Arild Andersen, Markus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stjepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Person, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamey Haddad, Deborah Davies, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Sheppard, Carmen Lundy, Sheila Jordan, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Τάκης Πατερέλης, Στράτος Βουγάς, Δήμος Δημητριάδης, Lydia Filipovic, Theodosii Spassov και Ana Pacatius.

Έχει διδάξει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Ωδείο Athenaeum, καθώς και στην Ακαδημία Sibelius της Φινλανδίας. Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ινδονησία και την Εσθονία.

Τώρα ο Γιώργος Κοντραφούρης μοιράζεται μαζί μας τα μονοπάτια που τον οδήγησαν στο έργο του ιδιοφυούς Αμερικανού πιανίστα και συνθέτη Bill Evans (1929-1980) προκειμένου να μας μυήσει
διεξοδικά στον κόσμο του.

Παρουσιάζει με το τρίο του, στο οποίο συμμετέχουν οι μουσικοί Βασίλης Κουτσονάνος (κοντραμπάσο) και Παναγιώτης Θέμας (τύμπανα), τα έργα του δίσκου “Tribute to Bill Evans” στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Μεγάρου Μουσικής, την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 20:30, επ’ ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου CD.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν: ο μουσικογράφος, κριτικός, ερευνητής και συγγραφέας Θωμάς Ταμβάκος, ο συνθέτης και καθηγητής σύνθεσης του Ιονίου Μουσικού Πανεπιστημίου Δημήτρης Μαραγκόπουλος, ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός Δημήτρης Τρίκας και η εκπρόσωπος της Irida Jazz και μουσικολόγος Δήμητρα Καραμπεροπούλου.

Εισιτήρια προπωλούνται προς 7€ & 12€ στο www.viva.gr και την ημέρα της συναυλίας στην είσοδο της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Με την υποστήριξη: Tzounara Winery (www.tzounara.gr) & www.flowers365.gr

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ