Έξυπνα hair tips για να έχετε την τέλεια sleek αλογοουρά

Η κομψή, sleek αλογοουρά είναι ένα διαχρονικό χτένισμα, κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις, ηλικίες, στιλ και τύπους μαλλιών.

Είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα hairstyles, καθώς είναι τόσο εύκολο στην εκτέλεσή του, και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες ειδικά τις μέρες που δεν έχετε χρόνο να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, όπως και όταν έχετε το γνωστό “bad hair day”.

Μοιραζόμαστε λοιπόν, έξυπνα tips για να δημιουργήσετε την πιο κομψή, sleek αλογοουρά, ανεξάρτητα από την υφή των μαλλιών σας.

Ισιώστε τα μαλλιά

Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε ένα προστατευτικό σπρέι θερμότητας. Ισιώστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας ένα επαγγελματικό σίδερο. Μάλιστα, όσο πιο εύθραυστη είναι η τρίχα σας, τόσο χαμηλότερη πρέπει να είναι η θερμοκρασία του σίδερου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ariana Grande (@arianagrande)

Χωρίστε τα μαλλιά

Αυτό το βήμα είναι σημαντικό, καθώς βοηθάει στο να μην φριζάρει το χτένισμά σας. Χωρίστε, λοιπόν, τα μαλλιά σας σε τρία τμήματα: το μισό αριστερά, το πίσω μέρος και το μισό δεξιά. Αφήστε τις τούφες γύρω από το πρόσωπο και εφαρμόστε κάποιο τζελ σε κάθε τμήμα.

Προσέξτε να μην τραβήξετε την αλογοουρά σας πολύ σφιχτά- oι slicked back αλογοουρές είναι μοντέρνες και όμορφες, αλλά αν βάλετε παραπάνω δύναμη θα προκαλέσετε σπάσιμο και αραίωση γύρω από την γραμμή των μαλλιών σας. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιήσετε αφρό για να λειάνετε τα μαλλιά προς τα πίσω, αντί να τα τραβήξετε πολύ σφιχτά.

Βάλτε λακ

Σημαντικότατη κίνηση για να ολοκληρώσετε την αλογοουρά σας. Βάλτε την αγαπημένη σας λακ μαλλιών και κάντε πιστολάκι στην περιοχή που περνάει η λακ, ρυθμίζοντας το πιστολάκι σας στην χαμηλότερη βαθμίδα.

Προσθέστε hair extension

Για πιο θεαματικό αποτέλεσμα, προσθέστε μακριά extensions στην αλογοουρά σας – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προέκταση αλογοουράς ή extensions χτενισμένα σε πλεξούδα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη justine marjan (@justinemarjan)

Δημιουργήστε μια πλεξούδα

Μ’ αυτό τον τρόπο μία κλασική αλογοουρά γίνεται πιο εντυπωσιακή. Δημιουργήστε μια παραδοσιακή πλεξούδα, πλέκοντας την extension με τα φυσικά σας μαλλιά μαζί. Αν οι άκρες των μαλλιών προεξέχουν, βάλτε τις κάτω και μέσα από τα extensions.

Σφραγίστε την πλεξούδα

Για να συγκρατήσετε το τέλος της πλεξούδας σας, πάρτε δύο κομμάτια μαλλιών από τις άκρες και δέστε τα σε έναν κόμπο. Έπειτα τυλίξτε τα μαλλιά σας γύρω από την πλεξούδα και δέστε έναν άλλο κόμπο για να την κλειδώσετε. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να σφραγίσετε περαιτέρω.

Καλύψτε το λαστιχάκι μαλλιών

Πάρτε το άνω τμήμα των μαλλιών που αφήσατε στην άκρη και ψεκάστε το με λακ. Λειάνετε αυτό το τμήμα με μία βούρτσα και στην συνέχεια, τυλίξτε το γύρω από την βάση της αλογοουράς σας για να καλύψετε το λαστιχάκι. Προσθέστε έξτρα λακ κάθε δύο γύρους για επιπλέον κράτημα.

Υιοθετήστε το!

Kάντε την αλογοουρά με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταιριάζει στα μέτρα σας. Προσθέστε πέρλες, παίξτε με τις φύτρες των μαλλιών σας κάνοντας sleek σχέδια και γενικά μην διστάσετε να αυτοσχεδιάσετε δημιουργώντας…

Πηγή: InStyle

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ