‘Ελληνες σχεδιαστές ντύνουν τις σταρ της μουσικής σκηνής

‘Ελληνες σχεδιαστές ντύνουν τις σταρ της μουσικής σκηνής

Σακίρα, Μπιγιονσέ και Τζένιφερ Λόπεζ. Και οι τρεις τους φοράνε Βρεττό Βρεττάκο. Ο έλληνας σχεδιαστής ντύνει τις σταρ της μουσικής και του χορού σε κάθε τους εμφάνιση πάνω στη σκηνή ή σε απονομή βραβείου. Τα κρύσταλλα Swarovski, τα σέξι κοψίματα, το μεταξωτό κρεπ συνδυασμένο με μεταλλικό πλέγμα είναι ένας συνδυασμός υλικών που χρησιμοποιεί ο Βρεττός Βρετάκος για να δημιουργήσει το νεογκλάμορ εφέ που χαρακτηρίζει τις βασίλισσες της χιπ – χοπ και λάτιν ποπ μουσικής.

Το ζητούμενο είναι ένα σέξι κομμάτι που θα αφήνει περιθώρια στο σώμα να χορέψει. Η λύση του γρίφου είναι το λεγόμενο bodysuit. Μια φόρμα άλλοτε ολόσωμη στην περίπτωση της Μπιγιονσέ, άλλοτε έξωμη και ολόσωμη στην Τζέι Λο ή ως μίνι φόρεμα στο σώμα της Σακίρα. Και οι τρεις σταρ του χορού δουλεύουν τους κανόνες των εντυπώσεων με τον έλληνα σχεδιαστή. Ο οποίος ύστερα από χρόνια σπουδών στο Βασιλικό Κολέγιο Τεχνών του Λονδίνου αναζητούσε να βρει τη δική του σχεδιαστική υπογραφή. Και να φτιάξει «ένα κάτι» που θα τον ξεχώριζε από τις στρατιές των νέων σχεδιαστών.

Από την αρχή λοιπόν ο Βρεττός Βρεττάκος πειραματίστηκε με αλχημείες πολυτελείας. Εξωτικά δέρματα ερπετών και γούνες αιλουροειδών αναμείχθηκαν με ζωηρόχρωμα prints πάνω σε μεταξωτές μουσελίνες και διαφορετικές αποχρώσεις κρυστάλλων Swarovski. Το επόμενο βήμα του ήταν το σέξι ντιζάιν και η ακραία θηλυκότητα. Ολες δηλαδή οι δημιουργίες του ή αγκαλιάζουν σφιχτά ή αποκαλύπτουν τολμηρά τις γυναικείες καμπύλες. Κι όταν ένα ρούχο λειτουργεί και στις δύο κατευθύνσεις, τότε είναι το ιδανικό για τις εργαζόμενες στη φαντασμαγορία του θεάματος.

Μετά την ειδική συνεργασία του για τις συναυλιακές εμφανίσεις της Μπιγιονσέ στη φετινή παγκόσμια περιοδεία της, ο Βρεττάκος πρόσθεσε στον κατάλογό του τη Τζένιφερ Λόπεζ για δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις. Για την παρουσίαση του νέου της σινγκλ στα βραβεία Μπίλμπορντ ετοίμασε μια κρυστάλλινη χειροποίητη δημιουργία σε απόχρωση αιματίτη κεντημένη σε μεταξωτό τούλι με κοψίματα και διακοσμημένη με 280.000 κρύσταλλα Swarovski σε μεταλιζέ χρυσή απόχρωση. Και για την πρόσφατη παρουσίαση του νέου της CD στο μεγάλο τηλεοπτικό σόου του Τζίμι Φάλον η Τζέι Λο φόρεσε πάλι Vrettos Vrettakos. Η ολοκέντητη φόρμα διακοσμημένη με 250.000 κρυστάλλους Swarovski ήταν μια προσαρμογή του λαμπερού υλικού πάνω σε τιγρέ μοτίβα δικού του σχεδιασμού.

Στο μεταξύ, η πολυάσχολη Τζέι Λο απευθύνθηκε και στη Σήλια Κριθαριώτη. Καθώς οι στυλίστες της εντόπισαν στη συλλογή Celia Kritharioti Haute Couture  το αποκαλυπτικό body κεντημένο με Swarovski και παλιά κρύσταλλα που ταίριαζε στη συναυλία που έδωσε πριν από λίγες ημέρες στη γενέτειρά της, στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Η συνεργασία ελληνίδας σχεδιάστριας και λάτιν ποπ σταρ ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στο Λος Αντζελες  όταν είχε σχεδιάσει μια δημιουργία από ολομέταξη δαντέλα κεντημένη στο χέρι, προορισμένη για την εμφάνισή της στα βραβεία Γκράμι. Ο αγώνας των κρυστάλλων και των σέξι κομματιών συνεχίζεται για την ελληνική ομάδα των γκλάμορ σχεδιασμών.

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ