«Ειρήνη» του Αριστοφάνη, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανοίγει φέτος το Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου με το έργο του Αριστοφάνη «Ειρήνη». Η καλοκαιρινή περιοδεία της παραγωγής «Ειρήνη», θα ξεκινήσει από τους Φιλίππους, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη, «Eιρήνη», είναι η καλοκαιρινή παραγωγή που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε όλη την Ελλάδα, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα επίκαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Τρυγαίος) και ο Φάνης Μουρατίδης (Ερμής), την παράβαση του έργου ερμηνεύει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Η Υπόθεση του έργου

Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ’ ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις “κοπανίσει”. Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Έλληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων (5-6 Ιουλίου), για να ακολουθήσει μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. H “Ειρήνη», συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 26 & 27 Ιουλίου, ενώ τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 11/09/2013.

 

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Φίλιπποι, Καβάλα

Ημερομηνία: 5-6 Ιουλίου, ώρα έναρξης: 21.30

Πληροφορίες: 2315 200 200

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: €15

Φοιτητικό, Εκπτωτικό: €12

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ