Δόθηκαν τα βραβεία του Kennedy Center

Το Kennedy Center Honors είναι ένας ετήσιος θεσμός, που καθιερώθηκε το 1978 και έκτοτε γίνεται κάθε χρόνο, συνήθως τον μήνα Δεκέμβριο, κατά τον οποίο βραβεύονται πέντε τιμώμενα πρόσωπα των καλών τεχνών, που με την καριέρα τους προσέφεραν πολλά στην Αμερικάνικη κουλτούρα.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου 

Πρόκειται για ένα γκαλά, που λαμβάνει χώρα στο Kennedy Center στην Washington, D.C. και συνήθως παρευρίσκεται ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και η Πρώτη Κυρία.

Στην χθεσινή εκδήλωση που έγινε για την φετινή χρονιά, την 45η κατά σειρά ανάλογη τελετή, τιμήθηκαν για την προσφορά τους, ο γνωστός ηθοποιός George Clooney, η τραγουδίστρια της pop-rock, gospel και χριστιανικής μουσικής Amy Grant, η μεγάλη κυρία της soul μουσικής, με την 60χρονη και πλέον καριέρα και τα 7 βραβεία Grammy, η Gladys Knight, η κουβανέζικης καταγωγής συνθέτις και μαέστρος της κλασικής μουσικής, η βραβευμένη με Pulitzer Tania León και το δημοφιλές συγκρότημα από το Δουβλίνο, των U2 και τα μέλη αυτού, ο Bono, ο Edge, ο Adam Clayton και ο Larry Mullen Jr.
Η υποδοχή των τιμώμενων προσώπων έγινε στην ανατολική αίθουσα του Λευκού Οίκου από τον Πρόεδρο Biden.

Παρόλα αυτά στην βραδινή τελετή στο Kennedy Center παρευρέθηκαν τόσο ο Πρόεδρος Biden με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, όσο και η Αντιπρόεδρος Kamala Harris με τον Δεύτερο Κύριο Douglas Emhoff, καθώς και η Πρόεδρος του Κογκρέσου Nancy Pelosi με τον σύζυγό της Paul.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έκαναν προσφωνήσεις και εμφανίσεις προς τιμήν των βραβευθέντων ήταν ο Herbie Hancock, η Julia Roberts, η οποία φόρεσε ένα φόρεμα στο οποίο ήταν τυπωμένες… φωτογραφίες του φίλου της George Clooney, ο Matt Damon, ο Garth Brooks, ο Sean Penn, η Sheryl Crow, η Patti LaBelle και ο Sacha Baron Cohen, ο οποίος υποδύθηκε ξανά τον Borat και απάντησε στον Kanye West, ότι δεν τον θέλουν στο Καζακστάν (την πατρίδα του Borat), διότι είναι πολύ αντισημιτικός ακόμα και για αυτούς…!

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική).

Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ