Δημήτρης Λάλος: Θα υποδυθεί τον Σοπέν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τη ζωή και το έργο του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη θα ζωντανέψει μέσα από αυθεντικές επιστολές ο αγαπημένος ηθοποιός.

Νάντια Ρηγάτου

Για μια και μοναδική παράσταση θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν  τον Δημήτρη Λάλο όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Ο αγαπημένος ηθοποιός  θα αφήσει για λίγο τον ρόλο του Μαθιού που τον απολαμβάνουμε στον Σασμό για δεύτερη χρονιά φέτος και μέσα από ένα συναρπαστικό μουσικοθεατρικό αφιέρωμα θα μας παρουσιάσει τον μύθο του παγκόσμιου Ρομαντισμού και κατ’ εξοχήν ποιητή του πιάνου, Φρεντερίκ Σοπέν.

Η επεξεργασία και μετάφραση των κειμένων είναι της μουσικολόγου και πιανίστας Τατιάνας Παπαγεωργίου, η οποία μελέτησε το πρωτογενές υλικό στο αρχείο του Σοπέν στη Βαρσοβία και η δραματοποίηση, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι της θεατρολόγου Ελισάβετ Παπαγεωργίου.

Ο ηθοποιός θα μεταφέρει τους θεατές στο 1830 -1849, στην εποχή που συνέθεσε τα έργα του ο Φρεντερίκ Σοπέν και θα μοιραστεί  με το κοινό τις σκέψεις και τα συναισθήματα του τόσο ευαίσθητου και ευθραύστου καλλιτέχνη.

Η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «H Καρδιά του Frédéric Chopin» αναδεικνύει την νοσταλγία του συνθέτη για την κατακτημένη από τους Ρώσους πατρίδα του και τον ταραχώδη έρωτά του με την ποιήτρια Γεωργία Σάνδη.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού  με την Συμφωνική της Όπερα της Βαρσοβίας με μεγάλη επιτυχία και στην συνέχεια σε άλλα θέατρα με μουσικό σύνολο εγχόρδων.

Από την παράσταση θα δοθεί μια δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνευμόνων «Η ΣΚΥΤΑΛΗ», πρόεδρος του οποίου είναι η κα Ιωάννα Λεβαντή που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους έλληνες που μεταμοσχεύθηκαν με καρδιά και από τις μακροβιότερες μεταμοσχευμένες γυναίκες παγκοσμίως.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

24 Φεβρουαρίου στις 21:00

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ