Χάιλι Μπίμπερ: Μιλά για το εγκεφαλικό που υπέστη – Οι τρεις παράγοντες που ευθύνονται

Για το εγκεφαλικό που υπέστη πριν από δύο μήνες μίλησε η Χάιλι Μπίμπερ σε βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι της στο youtube.

Το μοντέλο και σύζυγος του Τζάστιν Μπίμπερ περιέγραψε τη στιγμή που κατέρρευσε, ενώ έτρωγε πρωινό, και αργότερα εντοπίστηκε ένας μικρός θρόμβος στον εγκέφαλό της.

Όπως περιέγραψε η Χάιλι Μπίμπερ, το πρωί της 10ης Μαρτίου έτρωγε πρωινό με τον σύζυγό της, όταν ένιωσε μια ‘περίεργη αίσθηση” που απλωνόταν από το δεξί της χέρι στα δάχτυλά της, τα οποία ένιωσε να μουδιάζουν. Ο Τζάστιν τη ρώτησε αν είναι καλά και εκείνη σημείωσε: “Δεν μπορούσα να μιλήσω, η δεξιά πλευρά του προσώπου μου κρεμόταν και δεν μπορούσα να βγάλω λέξη. Αμέσως σκέφτηκα ότι παθαίνω εγκεφαλικό”, είπε το μοντέλο και πρόσθεσε ότι ευτυχώς υπήρχε στο σημείο γιατρός που την εξέτασε.

Η Χάιλι περιγράφει την εμπειρία ως την “πιο τρομακτική στιγμή της ζωής” της, με τόσες σκέψεις στο κεφάλι της, καθώς βίωνε τα συμπτώματα.

Θυμάται ότι το πρόσωπό της “κρεμόταν” για περίπου 30 δευτερόλεπτα  και δυσκολευόταν να απαντήσει στις ερωτήσεις που της έκαναν. Ο Μπίμπερ κάλεσε ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Όπως σημειώνει, αν και άρχισε να αισθάνεται καλύτερα, το άγχος της επιδείνωσε την κατάστασή της.

Μόλις την εξέτασαν οι γιατροί στο νοσοκομείο διέγνωσαν ότι είχε έναν μικρό θρόμβο στον εγκέφαλο, τον οποίο κατέταξαν στην κατηγορία ΤΙΑ-Transient Ischemic Attack.

Το παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο (TIA) ονομάζεται συχνά μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο και “προσωρινή απόφραξη της ροής του αίματος στον εγκέφαλο”, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκεφαλικού. Η Χάιλι προσθέτει ότι αν και δεν είχε έντονα συμπτώματα, οι ακτίνες έδειξαν ότι παρουσίαζε έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλό της για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για ένα βράδυ και το επόμενο πρωινό πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λος Άντζελες για περαιτέρω εξετάσεις.

Οι παράγοντες που προκάλεσαν τον θρόμβο

Οι γιατροί της της είπαν ότι υπήρχαν τρεις θεωρίες για το τι προκάλεσε τον θρόμβο.

“Ο ένας ήταν ότι πρόσφατα ξεκίνησα αντισυλληπτικά χάπια, κάτι που δεν έπρεπε να πάρω ποτέ, επειδή πάσχω από ημικρανίες και δεν μίλησα με τον γιατρό μου σχετικά” σημειώνει το μοντέλο και προσθέτει πως “ο δεύτερος παράγοντας ήταν ότι πρόσφατα είχα αναρρώσει από COVID-19 και ο τρίτος ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχα ταξιδέψει στο Παρίσι και είχα επιστρέψει σπίτι”.

“Οι γιατροί δεν ήξεραν ακόμη γιατί  ο θρόμβος έφθασε στον εγκέφαλό της. Αφού υποβλήθηκα σε διακρανιακό doppler, έναν υπέρηχο που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να ανιχνεύσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, διαγνώστηκε με PFO βαθμού 5, που είναι ο υψηλότερος βαθμός που μπορείτε να έχετε. Οπότε το δικό μου ήταν αρκετά μεγάλο”, τονίζει η Χάιλι.

Η Χάιλι σημειώνει ότι πλέον αισθάνεται καλά εκτός από τις στιγμές που έχει κρίση άγχους και πιέζεται πολύ. Δημοσιοποίησε την περιπέτεια με την υγεία της στις 12 Μαρτίου μέσα από ανάρτησή της στο Instagram.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ