Μπραντ Πιτ: Μαίνεται ο δικαστικός πόλεμος με την Αντζελίνα Τζολί – Γιατί κατέθεσε μήνυση εναντίον της

Νέο επεισόδιο στην ταραχώδη σχέση του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί, οι οποίοι μετά το διαζύγιό τους έχουν εμπλακεί σε μία ατέρμονη δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία των παιδιών τους.  Όμως, πέρα από την προσωπική σχέση, οι δύο πρώην σύζυγοι είχαν και επιχειρηματική, αφού ήταν ιδιοκτήτες του οινοποιείου Château Miraval.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, η Αντζελίνα Τζολί ήθελε να κόψει κάθε σχέση με τον τέως σύζυγό της και γι’ αυτό, τον Οκτώβριο του 2021 πούλησε το 50% του οινοποιείου Château Miraval, που είχε στην κατοχή της, στον όμιλο κρασιών Tenute del Mondo, μέρος του Ομίλου Stoli.

Η έκταση, που αποτιμάται στα 164 εκατ. δολάρια, είναι εκεί που το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2008. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα σχέδια της Αντζελίνα να πουλήσει το μερίδιό της στον κολοσσό αλκοόλ και ακινήτων, χαρακτηρίστηκαν εκδικητικά σε αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ο τέως σύζυγός της και συνιδιοκτήτης του οινοποιείου Μπραντ Πιτ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της DailyMail.com. Η Τζολί κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να αποκόψει τον ηθοποιό από μία συμφωνία να πουλήσει το 50% του μεριδίου της στους αμπελώνες.

Τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε ότι ο όμιλος αγόρασε το μερίδιο της Τζολί μέσω της εταιρείας οίνου Tenute del Mondo, που έχει στην κατοχή της ετικέτες όπως οι Masseto, Ornellaia, Luce, CastelGiocondo, Achaval Ferrer και Arínzano.

Πλέον γίνεται γνωστό ότι ο Μπραντ Πιτ κατέθεσε μήνυση κατά της Αντζελίνα Τζολί την οποία κατηγορεί ότι πούλησε παράνομα το μερίδιό της από το Château Miraval. Ο Πιτ ισχυρίζεται ότι υπήρχε συμφωνία κανείς από τους δύο να μην πουλήσει το μερίδιό του στο Château, όταν παντρεύτηκαν το 2014, και το επικερδές οινοποιείο του χωρίς τη συμφωνία της άλλης πλευράς. Κι ενώ το οινοποιείο έγινε το “πάθος του Πιτ” όπως υποστηρίζει στην αγωγή του ο ίδιος, η Τζολί πούλησε “ευθαρσώς” το μερίδιό της στον Ρώσο επιχειρηματία Γιούρι Σέφλερ χωρίς την άδειά του.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, αναφέρεται: “Η Τζολί ολοκλήρωσε τη φερόμενη πώληση εν αγνοία του Πιτ, αρνούμενη στον Πιτ το δικαίωμα συναίνεσης που του όφειλε και το δικαίωμα πρώτης άρνησης που οφείλει η επιχειρηματική της οντότητα. Πούλησε το μερίδιό της με τη γνώση και την πρόθεση ότι ο Σέφλερ και οι θυγατρικές του θα επεδίωκαν να ελέγξουν την επιχείρηση στην οποία είχε αφοσιωθεί ο Πιτ και να υπονομεύσουν την επένδυσή του στη Miraval”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ