Ο Φοίβος για το τραγούδι “Αυτό το κάτι”: Η Καίτη Γαρμπή έκλαιγε για να αλλάξω το σημείο με τον Σχοινά

Το τραγούδι της Καίτης Γαρμπή “Αυτό το κάτι” που έγραψε ο Φοίβος, έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι η τραγουδίστρια δεν ήθελε να πει το κομμάτι που αναφέρεται στον σύζυγό της Διονύση Σχοινά. Όμως ο Φοίβος δεν ήταν διατεθειμένος να το αλλάξει.

“Δεν ήταν χοντρός καβγάς, απλά αδιαφορούσα για αυτά που μου έλεγε. Δεν τσακώθηκα ποτέ μαζί της. Δεν ήθελε να πει το “μέγεθος” και την ατάκα για τον Σχοινά και της λέω αυτό είναι το αλατοπίπερο στο τραγούδι, και έβαζε τον σκηνοθέτη τον Κώστα Καπετανίδη να με παίρνει και να μου λέει “σε παρακαλώ βγάλτα αυτά γιατί κάθεται και κλαίει και δεν μπορώ να την μακιγιάρω να γυρίσω το βίντεο κλιπ. Λέω δεν πειράζει άφησέ την, θα το πάρει απόφαση.  Δεν είχα πεισμώσει απλά θεωρούσα ότι θα της κάνει πάρα πολύ καλό αυτό, όπως έγινε” περιέγραψε ο συνθέτης.

“Δεν πηγαίνω στο πιάνο απλώς για να γράψω γιατί δεν έχω κατεύθυνση. Δεν ξέρω για ποιον και τι να γράψω. Πρέπει να έχω συγκεκριμένο άνθρωπο πάνω στον οποίο θα γράψω. Δεν έχω τραγούδια στο συρτάρι. Πρέπει να τον μελετήσω, να δω την πορεία του αν έχει κάνει, τι θα έπρεπε να κάνει, πως μπορώ να του μεγαλώσω το κοινό του, χρησιμοποιώ γέφυρες με το παρελθόν, να μην χάσει το ήδη κοινό του, αλλά και να τον προχωρήσω ένα βήμα, και πάντοτε βλέπω την συνεργασία σαν να πρόκειται για τα επόμενα δέκα χρόνια” πρόσθεσε για τους τραγουδιστές με τους οποίους συνεργάζεται.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ