Από τον «Παράδεισο των κυριών» στον «Γλάρο» του Τσέχωφ : Νατάσα Εξηνταβελόνη και Θεοδώρα Τζήμου μαζί και στο θέατρο – Φωτογραφίες από τις πρόβες

Την ίδια θεατρική σκηνή εκτός από το τηλεοπτικό πλατό ετοιμάζονται να μοιραστούν η Νατάσα Εξηνταβελόνη , η «Αμαλία» από τον «Παράδεισο των Κυριών» μαζί με την Θεοδώρα Τζήμου, την αδίστακτη «Βικτώρια».

Της Νάντιας Ρηγάτου

Οι δυο πρωταγωνίστριες θα συναντηθούν θεατρικά στον «Γλάρο» του Άντον Τσέχωφ που θα ανέβει στο θέατρο Προσκήνιο σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζιά.

Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά, αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας  γύρω από το έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, μετά τις «Τρεις Αδελφές» (2020)  και τον «Θείο Βάνια» (2022-23) και η προγραμματισμένη πρεμιέρα είναι στις 15 Δεκεμβρίου.

Με παλιούς γνώριμους από την περσινή του ενασχόληση με τον Τσέχωφ και τον «Θείο   Βάνια» την Θεοδώρα  Τζήμου, τον  Μανώλη  Μαυροματάκη, τον Φιντέλ   Ταλαμπούκα, τη Μαρία Φιλίνη αλλά και νέους  προσκεκλημένους τον Αινεία Τσαμάτη, τη Δήμητρα Βλαγκοπούλου, τον Δρόσο  Σκώτη, τον Γιώργο Ζυγούρη και την Νατάσα Εξηνταβελώνη, η έρευνα  γύρω  από  το  έργο του μεγάλου Ρώσου δραματουργού συνεχίζεται.

Τα εμβληματικά πρόσωπα του συγγραφές “εγκλωβισμένα” σε μια σκηνή θεάτρου δοκιμάζουν να σπάσουν τα όρια της ζωής και της τέχνης, να αντισταθούν στο τέλμα, να βρουν νέες φόρμες θεάτρου και επικοινωνίας.

Η πληγή του καλλιτέχνη συνδέεται, στην παράσταση, με το ανεκπλήρωτο της ανθρώπινης ύπαρξης, που παλεύει να βρει έναν τρόπο να ανήκει και να ακολουθήσει έναν προορισμό. Τι απ’ ολα είναι θέατρο και πως παρεισφρέει η ζωή μέσα σ’ αυτό;

Διανομή
Θεοδώρα Τζήμου – Αρκάντινα
Μανώλης Μαυροματάκης – Τριγκόριν
Αινείας Τσαμάτης – Τρέπλιεφ
Δήμητρα Βλαγκοπούλου – Νίνα
Νατάσα Εξηνταβελώνη – Μάσα
Φιντέλ Ταλαμπούκας – Ντόρν
Δρόσος Σκώτης – Σόριν
Μαρία Φιλίνη – Πωλίνα
Γιώργος Ζυγούρης – Μεντβεντένκο
Συντελεστές
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Συνεργασία στη σύνθεση – Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος
Σκηνικό: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Γκιζώτης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ