Άντζυ Σαμίου: Ενοχλήθηκε που ψήφισαν τα ΑμΕΑ – Επιτέθηκε στους πολίτες που επέλεξαν τον Μητσοτάκη

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν ξανά οι δηλώσεις της τραγουδίστριας Άντζυς Σαμίου, αυτή την φορά σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα» η τραγουδίστρια, η οποία δεν κρύβει την υποστήριξη της στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε αρχικά την έκπληξή της για το αποτέλεσμα και την εκλογική κατάρρευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας παράλληλα όσους ψήφισαν Νέα Δημοκρατία για δειλία δηλώνοντας πως έχουν παραπλανηθεί.

«Βέβαια, νομίζω κανείς δεν το περίμενε αυτό το αποτέλεσμα, ούτε η ΝΔ είναι εντελώς αψυχολόγητο, τουλάχιστον το δικό μου το μυαλό δεν μπορεί να το εξηγήσει, μπορεί να έχω μικρό μυαλό, μπορεί να έχω ρομαντικό μυαλό δεν ξέρω; Πάντως, ένας λαός που υποφέρει τόσο και αποφασίζει να ψηφίσει αυτόν που τον έχει φθάσει σε αυτό το σημείο δεν ξέρω δεν μπορώ να το δικαιολογήσω, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. Για εμένα ήταν δειλία, δειλία να ρισκάρει από τη στιγμή που του έχουν πιπιλίσει το μυαλό τα κανάλια και από αυτά που έχουν ακούσει από τους δημοσιογράφους στην τηλεόραση και του παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο. Και μην ξεχνάμε ότι το 40% δεν πήγε να ψηφίσει, αυτό και αν ήταν τραγικό λάθος», προσέθεσε.

Ακόμα, όπως είπε, περίμενε πως οι πολίτες θα ψήφιζαν «κάτι πιο προοδευτικό, τον ΣΥΡΙΖΑ στην προκειμένη περίπτωση».

Στην συνέχεια όμως προχώρησε σε μια δήλωση που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Όπως ανέφερε ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και την ενόχλησε ιδιαίτερα ότι είδε μανάδες να φέρνουν ΑμΕΑ παιδιά τους να ψηφίζουν μαζί τους πίσω από το παραβάν. «Αδιανόητο. Εγώ ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και είδα με τα μάτια μου κάποια πράγματα. Είδα μανάδες να φέρνουν ΑμΕΑ και να ψηφίζουν εκείνες για λογαριασμό τους. Δεν εννοώ πως δεν είναι ικανοί αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν. Εννοώ τους πήραν, τους έφεραν, μπήκαν σε αυτό τον κόπο για να υπάρχουν ακόμα περισσότερα ψηφοδέλτια. Δηλαδή χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο για να πάρει πολλές ψήφους η Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε.

Λίγο αργότερα η τραγουδίστρια με ανάρτηση τής στο twitter έκανε λόγο για… κοπτοραπτική υποστηρίζοντας  πως «όταν αναφέρθηκα στα ΑμΕΑ (επειδή τα είδα με τα μάτια μου) είπα πως τους έφερνε η ΝΔ από το σπίτι να ψηφίσουν. Και πρόσθεσα πως φυσικά και έχουν δικαίωμα ψήφου, αν και τις περισσότερες φορές την έριχναν οι συγγενείς τους». Όσον αφορά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του ανέφερε: «Κάποιοι άκουσαν ΑμΕΑ και όρμησαν σαν κοράκια να αλλάξουν το νόημα των λόγων μου!»

 

«Ο κόσμος είναι υπεύθυνος για ό,τι έχουμε στη ζωή μας»

Η Άντζυ Σαμίου και στην επόμενη σημερινή τηλεοπτική της παρουσία, στον ΑΝΤ1, όταν ρωτήθηκε «γιατί κουνάτε το δάχτυλο στον κόσμο;» απάντησε «ο κόσμος αποφασίζει, ο κόσμος ρισκάρει, ο κόσμος είναι υπεύθυνος για ό,τι έχουμε στη ζωή μας, με ποιον να τα βάλω;».

«Δεν έχω δικαίωμα να κρίνω τον κόσμο;» συνέχισε ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν κάνει αυτοκριτική ή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «σίγουρα θα κάναμε λάθη, μπορεί να είναι και επικοινωνιακά αν και “μανούλα” σε αυτό είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ο κόσμος που έχω μιλήσει μαζί του δεν έχει ιδέα για τα προγράμματα, ακούει μόνο τηλεόραση. Σίγουρα ο κόσμος έχει παραπλανηθεί και τον έχουν τρομοκρατήσει ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η καταστροφή».

«Φυσικά και θα γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα, αλλά μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας και τη στεναχώρια μας» ανέφερε η τραγουδίστρια.

Στην συνέχεια είχε και έναν έντονο διάλογο με τον Γιώργο Λιάγκα όταν ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε «επικοινωνιακό σφάλμα» ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετακινείται με τζιπ, με την Άντζυ Σαμίου να του απαντά «θέλετε ο κ. Τσίπρας να μετακινείται με Γιούγκο;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ