Άντονι Χόπκινς όπως ο Σωκράτης: Ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα

Συνέντευξη στην Ιταλική εφημερίδα La Repubblica παραχώρησε ο Άντονι Χόπκινς. Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Χολιγουντιανός ηθοποιός έκανε και μία ιδιαίτερη αναφορά στον Σωκράτη.

Μεταξύ άλλων ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός, εξήγησε ότι το επάγγελμά του είναι απλώς μία: «Aξιοπρεπής ψυχαγωγία και μπορεί να στέλνει κάποια μηνύματα, αλλά τελικά δεν έχει τόση σημασία».

«Το να ζεις είναι σημαντικό, να γελάς, να αναλαμβάνεις μια άλλη ζωή, να σέβεσαι τα ζώα και τα παιδιά, όλες τις μορφές ζωής. Κανείς μας δεν ξέρει τις απαντήσεις για το τι υπάρχει πέρα από τη ζωή, ούτε ο άθεος, ούτε ο θρησκευόμενος», ανέφερε ο Άντονι Χόπκινς.

Ακόμα είπε πως: «Θα προτιμούσα όμως να ποντάρω στην πνευματική ιδέα ότι ίσως υπάρχει κάτι πέρα από αυτή την παράξενη ψευδαίσθηση που ονομάζουμε ζωή, η οποία ούτως ή άλλως είναι όλη ένα όνειρο, ένα αινιγματικό μυστήριο».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι ζει: «Με την αρχή ότι είναι πέρα από μένα και ότι δεν ξέρω τίποτα, όπως ο Σωκράτης. Δεν ξέρω τίποτα, και γι’ αυτό πρέπει να το απολαύσω. Και αν υπάρχει κάτι μετά από αυτή τη ζωή θα είναι υπέροχο, αν όχι, ας είναι. Έτσι είναι τα πράγματα»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ