«One Life» – Άντονι Χόπκινς: Η πραγματική ιστορία πίσω από την νέα ταινία του

Το επίσημο τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη ταινία «One Life» του βραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη Τζέιμς Χόις κυκλοφόρησαν η FilmNation Entertainment και η Warner Bros.

Η… λίστα του Άντονι Χόπκινς: Θα υποδυθεί τον «Βρετανό Σίντλερ» στην ταινία «One Life»

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Νίκολας Γουίντον ενός νεαρού χρηματιστή που έσωσε εκατοντάδες παιδιά από τα χέρια των Ναζί λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη «ο Γουίντον επισκέφτηκε την Πράγα τον Δεκέμβριο του 1938 και συνάντησε οικογένειες, που είχαν εγκαταλείψει την Γερμανία και την Αυστρία, ζώντας με ελάχιστο φαγητό και υπό την απειλή της ναζιστικής εισβολής. Αμέσως κατάλαβε ότι ήταν ένας αγώνας με τον χρόνο. Πόσα παιδιά θα μπορούσε να σώσει αυτός και η ομάδα του πριν κλείσουν τα σύνορα;».

Τον Γουίντον υποδύονται ο δύο φορές βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός ‘Αντονι Χόπκινς και ο Τζόνι Φλιν σε νεότερη ηλικία.

Άντονι Χόπκινς: Αποθεώθηκε παίζοντας πιάνο σε λόμπι ξενοδοχείου

Ποιος ήταν ο Νίκολας Γουίντον

Ο Γουίντον ήταν γερμονοεβραίος μετανάστης στην Βρετανία. Στην διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου επισκέφθηκε την Τσεχοσλοβακία και συνάντησε εκατοντάδες παιδιά Εβραίων. Όταν επέστρεψε στην Βρετανία είχε φτιάξει μία λίστα με τα παιδιά για να τα σώσει από το Ολοκαύτωμα. Τελικά κατάφερε να μεταφέρει στην Βρετανία 669 παιδιά και να τους βρει προσωρινές ανάδοχες οικογένειες για να γλιτώσουν από τους Ναζί.

ΗΠΑ: Μήνυμα αλληλεγγύης του Άντονι Μπλίνκεν για τις δασικές πυρκαγιές – «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας»

Το 1988 το BBC τον κάλεσε να παρακολουθήσει ως μέλος του κοινού την εκπομπή «That’s Life!», χωρίς να γνωρίζει τι τον περιμένει. Η παρουσιάστρια άρχισε να ξεδιπλώνει το ανθρωπιστικό έργο του Γουίντον και έδειξε και το λεύκωμα με τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των παιδιών που είχε σώσει.

Στο τέλος η παρουσιάστρια ρώτησε το κοινό εάν υπήρχε κάποιος από αυτούς που έσωσε τότε ο Γούιντον. Πάνω από 20 άτομα που βρίσκονταν καθισμένα γύρω από τον Γούιντον σηκώθηκαν και χειροκρότησαν. Ο συνταξιούχος έδειχνε βαθιά συγκινημένος καθώς αντίκριζε για πρώτη φορά, μετά από τόσες δεκαετίες, τα παιδιά που είχε φυγαδεύσει από την Τσεχοσλοβακία.

Το βίντεο της εκπομπής του BBC:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ