Κακοκαιρία Daniel: Οι οδηγίες ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ για τις πληγείσες περιοχές – Τι θα γίνει με τις κάρτες των ανέργων που λήγουν

«Αυτόματα» θα ανανεωθούν οι ψηφιακές κάρτες, αλλά και η δήλωση παρουσίας των ανέργων στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel και τις καταστροφικές πλημμύρες: Αφορά εκείνους τους επιδοτούμενους ανέργους που οι κάρτες τους λήγουν ως το τέλος του μήνα. Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στις εν λόγω περιοχές αναβλήθηκαν -όπως ήταν λογικό- και οι προγραμματισμένες Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ, αλλά και τα ραντεβού που είχαν κλειστεί κατ’ οίκον.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

«Αυτόματη» θα είναι λοιπόν η ανανέωση όλων των ψηφιακών καρτών και αυτόματη δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων των ΚΠΑ2 Καρδίτσας, Λάρισας, Ελασσόνας, Βόλου, Αλμυρού, Τρικάλων και Καλαμπάκας.

Για ποιους ανανεώνεται αυτόματα η κάρτα ανεργίας

Η Διοίκηση της ΔΥΠΑ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση των ψηφιακών καρτών των εγγεγραμμένων ανέργων και την αυτόματη δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων που έληξαν ή λήγουν στο χρονικό διάστημα από 5 Σεπτεμβρίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2023, προς διευκόλυνση των ανέργων των πληγεισών περιοχών.

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Καρδίτσας, Λάρισας, Ελασσόνας, Βόλου, Αλμυρού, Τρικάλων και Καλαμπάκας, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης δελτίων ανεργίας και οι επιδοτούμενοι άνεργοι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια δήλωσης παρουσίας.

Προσωρινά κλειστές, λόγω της κακοκαιρίας, «Daniel», θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ στους νομούς Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων, μέχρις ότου κριθεί ασφαλής η λειτουργία τους από τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και θα μπορούν να απευθύνονται στο 1555 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Οι αποφάσεις για τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ και τις κατ’ οίκον επισκέψεις

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των σχετικών οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό της κυκλοφορίας των κατοίκων σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα, και με γνώμονα την προστασία των εξεταζομένων και των μελών των υγειονομικών Επιτροπών από τον κίνδυνο ατυχημάτων, οι προγραμματισμένες Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ στις ανωτέρω περιοχές αναβάλλονται.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού που αναβάλλονται θα εξετασθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα στις επόμενες ημέρες σε εμβόλιμες επιτροπές και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα ενημερωθούν εγκαίρως για το νέο ραντεβού τους.

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημέρωσε ακόμη ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι κατ’ οίκον επιτροπές της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Καρδίτσας με έδρα την Καρδίτσα στις 07/09/2023 & 08/09/2023, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων πρόληψης για την ασφάλεια των μελών της Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕ.Π.Α. (ιατρών, γραμματέα, οδηγού υπηρεσιακού αυτοκινήτου) και των εξεταζομένων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Και σε αυτή την περίπτωση, τα προγραμματισμένα ραντεβού που αναβάλλονται θα εξετασθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα στις επόμενες ημέρες σε εμβόλιμες επιτροπές και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα ενημερωθούν εγκαίρως σχετικά με τις νέες ημερομηνίες των επισκέψεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ