Αναγνωρίζετε το χαριτωμένο μωρό της φωτογραφίας; – Είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Σκοπός των φωτογραφιών είναι να αποτυπώνουν στιγμές της ζωής μας. Οι παιδικές μας φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αφού κάθε φορά που τις βλέπουμε ταξιδεύουμε πίσω στα ενδεχομένως πιο ξέγνοιαστα χρόνια της ζωής μας.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Το μωρό που απεικονίζεται στην αγκαλιά της μαμάς του, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς της γενιάς της. Στην φωτογραφία βλέπουμε την Σμαράγδα Καρύδη σε βρεφική ηλικία.

Η Σμαράγδα Καρύδη γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1969 και είναι ηθοποιός, σκηνοθέτρια και παρουσιάστρια. Οι γονείς της είναι οι επίσης ηθοποιοί Ντίνος Καρύδης και Τζούλια Αργυροπούλου.

Έκανε το ντεμπούτο της στον χώρο της υποκριτικής σε ηλικία μόλις 3 ετών, το 1972, στην ταινία «Ερωτική συμφωνία», στην οποία πρωταγωνιστούσαν η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές σειρές, θεατρικές παραστάσεις και ταινίες. Από το 2005 έως και το 2007 πρωταγωνίστησε, μαζί με τους Γιώργο Καπουτζίδη, Αργύρη Αγγέλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αγγελική Λάμπρη, στη θρυλική κωμική σειρά του Mega «Στο Παρά 5». Η Σμαράγδα Καρύδη υποδυόμενη στη σειρά την «Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου» αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω», η Σμαράγδα Καρύδη είχε αναφερθεί και «Στο Παρά 5». Συγκεκριμένα η ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι: «Ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Μιχάλης Μαρίνος δεν με ήθελαν για τον ρόλο της Ντάλιας στο “Παρά Πέντε”. Σκεφτόντουσαν άτομα για να μην παίξω εγώ τον ρόλο. Ο Μιχάλης είχε την εντύπωση ότι θα είμαι μία που δεν θα μιλάει σε κανέναν και θα ήμουν μέσα στα βιβλία. Δεν ξέρω γιατί το σκεφτόταν αυτό. Νόμιζαν ότι θα πηγαίνω το πρωί στο γύρισμα με ύφος και θα ήμουν στον κόσμο μου».

Ακόμα, η ηθοποιός είχε πει: «Όλο το “Παρά Πέντε” ήταν μία τεράστια έμπνευση. Όταν διάβασα το σενάριο τρελάθηκα. Είχαν σχεδόν κλείσει κάτι άλλο και το ακύρωσα. Έκλεισα στο “Παρά Πέντε” με λιγότερα χρήματα γιατί είπα ότι αυτό θέλω να το κάνω οπωσδήποτε. Δεν ήξερα ότι θα κάνει 50% και 60% τηλεθέαση, αλλά ήταν τόσο ωραίοι οι ρόλοι να τους παίξεις».

Η Σμαράγδα Καρύδη εδώ και πολλά χρόνια είναι σε σχέση με τον επίσης ηθοποιό Θοδωρή Αθερίδη.

Σμαράγδα Καρύδη
Πηγή: Instagram/smaragda_karidi_official
Σμαράγδα Καρύδη
Πηγή: Instagram/smaragda_karidi_official

Την φωτογραφία την είχε ανεβάσει η ίδια η Σμαράγδα Καρύδη στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 14 Μαίου του 2023. Στη λεζάντα της φωτογραφίας η Σμαράγδα Καρύδη έχει γράψει: «Εμείς #happymothersday».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ