Σμαράγδα Καρύδη: «Θέλω να γεράσω σε ένα νησί εγώ, ο Θοδωρής, ο σκύλος και ένας γάιδαρος» – ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη «Μεγάλη Εικόνα» βρέθηκε καλεσμένη η Σμαράγδα Καρύδη.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τη ζωή της, για το κεφάλαιο… «Παρά Πέντε», που έχει μείνει στην ιστορία, αλλά και για τον Θοδωρή Αθερίδη. Παράλληλα, μοιράστηκε τη δυσκολία της να μετακομίσει από το κέντρο της Αθήνας, αναφέρθηκε στο αν λέει την ηλικία της, ενώ στάθηκε και στο feedback που παίρνει από τους τηλεθεατές στον δρόμο.

«Δεν μου αρέσει να δίνω συνεντεύξεις. Εξαρτάται από ποιον έχω απέναντι. Κι αυτό είναι ένα αγχωτικό πράγμα της δουλειάς. Η τηλεόραση είναι ένα άλλο κομμάτι, σαν παρακλάδι του σινεμά. Στην πραγματικότητα σινεμά θέλουμε να κάνουμε. Γινόμαστε ηθοποιοί γιατί βλέπουμε ταινίες του Χόλιγουντ.

Το παρά πέντε είναι ευχάριστο για μένα. Επειδή πήγαινα στη γιαγιά μου και έβλεπα παλιές ελληνικές ταινίες, με χαλαρώνει να δω τον Βουτσά, τη Λάσκαρη, τη Βουγιουκλάκη. Τον μπαμπά μου τον βλέπω και τον βγάζω φωτογραφίες, για παράδειγμα την Αλίκη στο ναυτικό. Η αλήθεια είναι ότι το θέατρο με γοήτευε από πολύ μικρή παρότι το έβλεπα από μέσα και έβλεπα τις δυσκολίες και την ανασφάλεια. Για κάποιο λόγο με γοήτευε. Μου άρεσε που δεν ξέρεις τι θα γίνει του χρόνου. Με τρομάζει να ξέρω ότι είμαι σε αυτή τη δουλειά και μέχρι τα 65 που θα πάρω σύνταξη θα είμαι στο ίδιο μέρος.

Μεγάλωσα στα Εξάρχεια και ήμουν μέχρι τα 30 κάτι μου. Έφυγα δύσκολα! Δεν μου λείπουν γιατί πηγαίνω και βλέπω τους γονείς μου. Θεωρούσα ότι δεν θα μπορούσα χωρίς τα Εξάρχεια αλλά τελικά… Δεν έχω παρελθοντολαγνεία. Πιστεύω ότι πάντα ότι το τώρα είναι καλύτερα».

«Μετά την παράσταση θέλω να δω φίλους και να φάω και να φύγει η φόρτιση. Τρώω πάρα πολύ. Ήμουν πολύ “ενοχλητική” μέχρι τα 35 μου, δεν είχα φρένο. Πλέον προσέχω πολύ, τρώω αλλά δεν το ξεφτιλίζω. Την ηλικία μου τη λέω. Ντρέπομαι να μην τη λέω, το θεωρώ σαχλό το να λες άλλη ηλικία. Πολλές φορές νομίζουμε ότι είναι γυναικείο αλλά μπορεί άντρες ασχολούνται με τα μαλλιά που τους πέφτουν, με τα προγούλια τους, είναι κουτσομπόληδες. Τους άντρες που ξέρω στη σόουμπιζ προσπαθούν να κρύψουν χρόνια, είναι πολύ κουτσομπόληδες κι αυτό που λένε ότι κάνουν οι γυναίκες.

Όσο και να προσέχεις, ο στόχος είναι να κρύψεις χρόνια. Δεν είναι πρόβλημα. Φτιάχνομαι, κάνω ψιλοπράγματα. Θέλω να κάνω λίφτινγκ όταν χρειαστεί. Δεν θα βγω να το ανακοινώσω ούτε θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να το πει δημοσίως. Το κάνει γιατί θέλει κάτι να κρύψει ή να φτιάξει. Καλό είναι να λες και να μοιράζεσαι πράγματα που έχουν χρησιμότητα. Γενικά το να βγεις να το ανακοινώσεις είναι κουτσομπολίστικο.

Μου στέλνουν σχόλια από τα social media. Προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στο να μην με πειράζει. Κάποιος που βρίζει κάποιον που δεν ξέρει, κάτι λέει για τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν μπορώ να πάρω το πρόβλημα του άλλου εγώ».

«Παρακολουθώ αλλά πλέον προσπαθώ να βάλω ένα φρένο. Είναι κάποιες ειδήσεις δεν τις βλέπω. Ό,τι έχει βία, κακοποίηση και δεν θέλω να τα βλέπω καθόλου. Νομίζω ικανοποιεί πέραν από την περιέργεια των ανθρώπων και ένα κομμάτι ότι “είμαι σε καλύτερη μοίρα”. Θες να δεις τον άνθρωπο στην χειρότερή του μορφή για να πάρεις μια ικανοποίηση.

Παρακολουθώ την πολιτική, δεν είμαι κομματοποιημένη. Πάντα έχω άποψη, δεν παραλείπω να ψηφίζω. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν θεατρικό. Αν στο περιέγραφαν πριν από 6 μήνες δεν θα το περίμενες. Το ίδιο και με την πανδημία, ήταν σαν επιστημονικής φαντασίας. Αυτό είναι το ωραίο με τη ζωή. Είναι όλα ανοιχτά και μπορούν να σε εκπλήξουν.

Το Παρά πέντε κάνει μεγαλύτερα νούμερα από ότι οι καινούργιες. Βγάζει και νέες γενιές. Τα παιδάκια με βλέπουν στον δρόμο και μου λένε πότε θα βγάλουμε τρίτο κύκλο. Δεν με ενοχλεί να με λένε Ντάλια. Τα μαλλιά της τα έχω σε ένα κουτί».

Πώς αντιδρά όταν τη θεωρούν αυστηρή; Αποδέχεται αυτόν τον χαρακτηρισμό; «Ο Θοδωρής είναι πολύ ανοιχτός άνθρωπος. Δεν φοβάται τίποτα. Υποτίθεται ότι είναι ένας φοβιτσιάρης με τις αρρώστιες, μην πεθάνει. Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που δεν φοβάται τίποτα. Δεν φοβάται να εκθέσει τον εαυτό του. Είναι απολύτως ανοιχτός, είναι εντυπωσιακά ανοιχτός. Μου έχει κάνει καλό αυτό γιατί είμαι εντελώς αλλιώς από τη φύση μου. Τα πάντα είναι ταμπού ακόμη και πράγματα που είναι της φύσης και δεν θέλουμε να μιλάμε για αυτό. Ο Θοδωρής εκτίθεται ανεπανόρθωτα πολλές φορές. Λέει τα πάντα ό,τι του έρθει. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση.

Οι άνθρωποι δεν ξέρω αν αλλάζουμε ριζικά. Αυτό που έχουμε ήδη και κοιμάται μπορεί να έρθει ένας άνθρωπος και να στο ξυπνήσει. Επειδή δεν έχουμε ένα πράγμα και πολλά κοιμούνται, μπορεί να συναντήσεις κάποιον και να σου ξυπνήσει κάτι που είχες μικρός.

Δεν είμαι καθόλου αυστηρή, είναι η μούρη μου. Όταν ήμουν πιο μικρή μου το έλεγαν περισσότερο γιατί ήμουν πιο κλειστή. Όταν άρχισα να παίζω στις κωμωδίες άρχισαν να νιώθουν οικειότητα μαζί μου και να καταλαβαίνουν ότι δεν είμαι αυστηρή αλλά γελοίο πρόσωπο. Οι άνθρωποι μαζί μου νιώθουν χαλαρά. Είμαι ανεκτική πολύ, ακούω τα πάντα και δεν μου κάνει εντύπωση. Είμαι γκρινιάρα, είμαι επικριτική με τον εαυτό μου, είμαι τεμπέλα. Φοβάμαι να παίρνω ευθύνες. Δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος. Οι άνθρωποι και οι φίλοι μου νιώθουν χαλαρά μαζί μου γιατί δεν τους κρίνω ποτέ.

Φοβόμουν να εκτεθώ αλλά μόλις ένιωθα οικειότητα.. Στα Εξάρχεια με θυμούνται πιο πολλή φασαρία. Εγώ πήρα και αποδοχή και μεγάλη αγάπη από τους γονείς, τους παππούδες και από τον περίγυρο.

Δεν πλήρωσα ποτέ για ψυχοθεραπεία. Δεν το έχω κάνει, δεν έχω πάει. Δεν είναι πλέον ταμπού γιατί όλοι το αναφέρουν και θεωρείται και must. Άμα σου κάνει καλό, ό,τι βοηθάει τον άνθρωπο πρέπει να το κάνει. Άλλος το κάνει με τον πνευματικό του.

Έχω φίλες από το σχολείο που μια στο τόσο μαζευόμαστε και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δεν το θεωρώ αντισυμβατικό του αν είσαι παντρεμένος ή όχι. Δεν παντρεύτηκα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ