Αυτές είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας των ’10 μήνα προς μήνα

Η δεκαετία των ’10 είναι η δεκαετία της παγκόσμια οικονομικής κρίσης και επιπρόσθετα για την Ελλάδα η δεκαετία και των μνημονίων. Η ύφεση κυριαρχεί σχεδόν παντού. Οι αμερικανικές δυνάμεις εντοπίζουν και εξολοθρεύουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στην αρχή της δεκαετίας εξελίσσεται η λεγόμενη “αραβική άνοιξη”. Πέφτει και ο Καντάφι.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Η τεχνολογία των κινητών είναι εκρηκτική και εξαπλώνεται σχεδόν σε ολόκληρο τον παγκόσμιο πληθυσμό. Εμφανίζεται το κίνημα Me Too μετά από σχετικές καταγγελίες. Η επιβάρυνση και η αλλαγή του κλίματος προβληματίζει όλο και περισσότερους. Το βιβλίο που πουλάει τα περισσότερα αντίτυπα είναι το “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι”.

Συστήνονται οι BRICS ως νέα οικονομική υπερδύναμη, από τις χώρες Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική. Ο Donald Trump αναλαμβάνει 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης εμφανίζονται νέες πλατφόρμες streaming μουσικής, όπως το Spotify, η Apple Music κ.ά. Το R&B και το hip hop κυριαρχούν. Κάτι κάνει και η δέσμη μουσικών ρευμάτων EDM. Το διαδίκτυο βοηθάει να ξεπεταχτούν πολλά ταλέντα και μουσικές της ανεξάρτητης σκηνής.

Μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας ανήκουν σε νέα ονόματα όπως οι: David Guetta, Sia, Katy Perry, Taylor Swift, Psy, Maroon 5, Rihanna, Bruno Mars, Duft Punk, Miley Cyrus, Eminem, Pitbull, Pharrell Williams, John Legend, Ariana Grande, Sam Smith, Ed Sheeran, The Weeknd, Justin Bieber, Drake, Adele, DJ Khaled, Luis Fonsi, Dua Lipa, Camila Cabello, Lady Gaga, Billie Eilish, Shawn Mendes, Doja Cat, Cardi B, BTS, Olivia Rodrigo και άλλοι.


(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ