Στο νοσοκομείο ο Μένιος Φουρθιώτης μετά τη σύλληψή του – Θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου

Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης, μετά τη νέα σύλληψή του το πρωί της Τρίτης, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ αντιμετωπίζει και ορθοπεδικά προβλήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, που του είχαν επιβληθεί με την αποφυλάκισή του για την υπόθεση των ψεύτικων πυροβολισμών έξω από το σπίτι του, και δεν εμφανίστηκε, ως όφειλε, στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα.

Ο παρουσιαστής ισχυρίστηκε ότι δεν πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα λόγω κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Μάλιστα, εμφανίστηκε ο ίδιος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όταν ενημερώθηκε πως αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα για τη σύλληψη του, καθώς ήθελε να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο δεν πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα. Προκειμένου να δικαιολογήσει το κινητικό του πρόβλημα, λέγεται ότι έδειξε χαρτί από ιδιώτη γιατρό που συνιστούσε να αποφεύγει τις μετακινήσεις, αν και είχε θεαθεί να κυκλοφορεί με μπαστούνι.

Ο ισχυρισμός του απορρίφθηκε και έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. ωστόσο, φέρεται να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου και θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Στη συνέχεια, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου, αν και ό ίδιος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα αιτηθεί τη μεταφορά του σε άλλες φυλακές

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

O Μένιος Φουρθιώτης αντιμετωπίζει δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Κατηγορείται συγκεκριμένα για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία και για τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησία, σε προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και σε διακεκριμένη φθορά, της απόπειρας εκβίασης, της ψευδούς καταγγελίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Η σύλληψη τον Δεκέμβριο

Να σημειωθεί ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε συλληφθεί ξανά στις 16 Δεκεμβρίου 2021 έπειτα από μήνυση πρώην συνεργάτη του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος. Τότε, είχε προχωρήσει σε δήλωση σύμφωνα με την οποία “έζησα ξανά τον κανιβαλισμό εις βάρος μου”. Επίσης, ανέφερε ότι “η αλήθεια είναι πιο ισχυρή από το δικό σας ψέμα”.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ  αναφερόταν: “Συνελήφθη σήμερα (16-12-2021) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και μετά από έγκληση-μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος του, ημεδαπός κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση και παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ