Τάκης Βουγιουκλάκης: Ο ισχυρός δεσμός του με την Αλίκη – “Ήταν το alter ego μου” – ΦΩΤΟ

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στον ύπνο του ο γνωστός σκηνοθέτης, αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Τάκης Βουγιουκλάκης. Ο αδελφός της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού είχε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τη λατρεμένη σταρ της χώρας, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της, στοιχεία του χαρακτήρα της, αναφερόμενος και στον ισχυρό δεσμό που ένωνε τους δυο τους αλλά και περιγράφοντας την πρόταση γάμου από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

“Η αδελφή μου ήταν το alter ego μου. Κάνω την ευχή, εκεί που είναι να δικαιώθηκε για τα πιστεύω της και τις αρχές της. Να βρήκε εκεί πάνω όλους όσους αγάπη, εκτίμησε και θαύμασε. Να πήρε τη θέση που της πρέπει στο πάνθεον των αθανάτων” είχε πει σε αφιερωματική ομιλία του για την αδελφή του, στις 31-3-2008, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης ο Τάκης Βουγιουκλάκης αποδεικνύοντας με τις λέξεις του τον ισχυρό δεσμό που είχε με την “εθνική σταρ”.

Μιλώντας για την προσωπικότητα της Αλίκης τόνισε: “Είναι η γυναίκα που αποτύπωνε στο πρόσωπό της την ψυχή της και αυτήν την ψυχή της κατέθετε κάθε μέρα σε όλους εμάς. Η Αλίκη δεν συγχωρούσε την αχαριστία και την οκνηρία. Θαύμαζε τους ειλικρινείς. Απεχθανόταν τους κόλακες. Εκτιμούσε τους σοβαρούς και απεχθανόταν τους σοβαροφανείς. Θαύμαζε τους πνευματικά καλλιεργημένους και αποστρεφόταν τους εξυπνάκηδες ημιμαθείς. Λάτρευε τους ανθρώπους με χιούμορ και συμφωνούσε με τον Ζακ Κοκτό που έλεγε “άνθρωπος χωρίς χιούμορ άνθρωπος χωρίς μέλλον”. Η Αλίκη είχε ένα μεγάλο προτέρημα. Ήξερα να συγχωρεί και να σβήνει από μέσα της τις κακές μνήμες. Ήξερε να δίνει ευκαιρίες σε όλους, και ιδιαίτερα στους συναδέλφους της. Ήξερε να εμπιστεύεται και να αγαπάει τον άνθρωπο με όλη την ψυχή της. Αυτήν τη μεγαλοσύνη της ψυχής της πολλοί την παρεξήγησαν, την εξέλαβαν σαν αδυναμία του χαρακτήρα της και την πρόδωσαν. Η Αλίκη έδινε πάντα δύο ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν σαν μια νέα αρχή χωρίς προηγούμενες κακές μνήμες. Στη δεύτερη ευκαιρία κρατούσε μέσα της την επιφύλαξη και την αμφιβολία μέχρι να της αποδείξουν το αντίθετο . Τρίτη ευκαιρία δεν έδωσε ποτέ και σε κανέναν”.

Και πρόσθεσε πως η Αλίκη “δεν συμβιβαζόταν, δεν υποχωρούσε, δεν επείθετο αν δεν την έπειθες, δεν σε άκουγε αν δεν την ενδιέφερες, δεν σε έβαζε στην αυλή των θαυμάτων αν δεν σε πίστευε. Ήταν ταυτόχρονα και λιλιπούτεια και τιτάνια, και απλή και δαιδαλώδης, και προσιτή και απόμακρη, και ήρεμη και ανταριασμένη, και λεία και ακανθώδης, και χαμηλότονη και εκκωφαντική”.

Πώς έμαθε για την ασθένεια της Αλίκης

Μιλώντας στο Epsilon και την εκπομπή “Με το καλημέρα” τον Ιούνιο του 2016 ο Τάκης Βουγιουκλάκης είχε αναφερθεί στη σχέση των τριών αδελφών: “Με την Αλίκη και τον αδερφό μας τον Αντώνη μια ζωή ήμασταν τόσο δεμένοι, τρεις κρίκοι που δεν έσπαγαν ποτέ. Η ζωή μας έσπασε τον ένα κρίκο και μας τον πήρε. Οι άλλοι δύο κρίκοι παραμένουν πολύ δυνατοί… Η Αλίκη ήταν το μοναδικό κορίτσι της οικογένειας και σήμερα. Δεν υπάρχει άλλο κορίτσι.. Ο πρώτος που έμαθα για την αρρώστια της Αλίκης ήμουν εγώ από την οικογένεια. Με πήραν από τη Θεσσαλονίκη ένας φίλος μας, από ένα ιατρικό κέντρο που πήγε η Αλίκη εκεί να κάνει κάτι αξονικές με την προτροπή του φίλου μας. Το ίδιο βράδυ με πήρε ο φίλος μας και μου είπε ότι οι καθηγητές εκεί του είπαν πως η Αλίκη έχει τέσσερις μήνες ζωής το μάξιμουμ”.

Οι γάμοι της Αλίκης

Δύο γάμοι έχουν γίνει. Ο Παπαμιχαήλ και ο Κύπριος ο Ηλιάδης. Και με τους δύο ήταν καλά μέχρι που χώρισαν. Γιατί για να παντρευτεί ένας άνθρωπος περνάει καλά. Δεν νιώθει άσχημα και παντρεύεται. Και για να χωρίσουν σημαίνει ότι κάπου διαφωνούν και κάπου δεν τα βρίσκουν. Όταν χωρίζουν δύο άνθρωποι και οι δύο φταίνε” είχε πει.

Η πρόταση γάμου από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Ε, “Καλοκαιρινό Weekend” είχε μιλήσει για την πρόταση γάμου από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ: “Ήρθε στο σπίτι με λουλούδια για να μου ζητήσει το χέρι της. Δεν υπήρχε πατέρας, ο αδερφός μου ήταν στη Γερμανία και ήρθε ο Δημήτρης με λουλούδια για να μου ζητήσει το χέρι της αδερφής μου, τηρώντας όλους τους παραδοσιακούς κανόνες”.

Η κόντρα με την Τζένη Καρέζη

“Μεθοδευμένη από τους δημοσιογράφους” είχε ξεκαθαρίσει αρκετές φορές. “Τις βόλευε, δεν υπήρχε κόντρα, ήταν ανταγωνισμός”. “Υπήρχε ανταγωνισμός επαγγελματικός, αλλά δεν ήταν μίσος”.

Οι τελευταίες στιγμές της Αλίκης

“Έσβησε στο χέρι μου, έτυχε εκείνο το πρωινό να ακουμπάει σ’ αυτό το χέρι, και κατάλαβα ότι θα σβήσει γιατί έκανε τρεις βαριές ανάσες. ήταν σε κώμα. Και επειδή κατάλαβα ότι φεύγει, της ψέλλισα καλό σου ταξίδι άγγελέ μου. Στην τρίτη ανάσα έγειρε το κεφαλάκι της” είχε περιγράψει τη συγκλονιστική στιγμή του τέλους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ