Πρίγκιπας Φίλιππος: Υπεβλήθη σε επέμβαση καρδιάς – Τι αναφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Ο Δούκας του Εδιμβούργου υπεβλήθη, χθες, σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για θεραπεία, ανάπαυση και ανάρρωση, για αρκετές ημέρες, ήταν η λιτή ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, με την οποία γνωστοποιούσαν την κατάσταση υγείας του 99χρονου συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Την Τετάρτη, η Καμίλα, πραγματοποιώντας επίκεψη σε εμβολιαστικό κέντρο στο Κρόιντον, είχε πει πως η κατάστασή του βελτιώνεται και όλοι κρατούν τα δάχτυλά τους σταυρωμένα.

Το χρονικό της νοσηλείας του πρίγκιπα Φίλιππου

O πρίγκιπας Φίλιππος μεταφέρθηκε στην ιδιωτική κλινική του Βασιλιά Εδουάρδου Ζ’ στο Λονδίνο στις 16 Φεβρουαρίου. Είχε αισθανθεί μία αδιαθεσία και ο γιατρός που τον είδε στο Κάστρο του Ουίνδσορ συνέστησε στον Δούκα του Εδιμβούργου να πάει στο νοσοκομείο ως προληπτικό μέτρο. Αρχικά δεν ανακοινώθηκε ο λόγος για τον οποίο ο πρίγκιπας Φίλιππος θα παρέμενε στο νοσοκομείο κάποιες ημέρες για νοσηλεία, αλλά σχεδόν μία εβδομάδα μετά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν πως ο πρίγκιπας ήταν ήρεμος και λάμβανε θεραπεία για μια λοίμωξη.

Έως την 1η Μαρτίου νοσηλευόταν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, οπότε διεγνώσθη μία προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση και γι’ αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο του Αγίου Βαρθολομαίου, επίσης στο Λονδίνο, το οποίο εξειδικεύεται σε καρδιολογικές παθήσεις και καρκινικές θεραπείες. Αυτή είναι η πιο μακροχρόνια νοσηλεία του 99χρονου Δούκα, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ θα πρέπει να περιμένει το εξιτήριο για να δει τον σύζυγό της, λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού. Το βασιλικό ζεύγος είναι παντρεμένο εδώ και 73 χρόνια.

Η διακομιδή του 99χρονου συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ στο νοσοκομείο του Αγίου Βαρθολομαίου, το οποίο διαθέτει καρδιολογική κλινική, έγινε με απόλυτη διακριτικότητα, με άνδρες του νοσοκομείου και της ασφάλειας να σχηματίζουν ασπίδα ανοίγοντας ομπρέλες ώστε οι φωτογράφοι να μην “κλέψουν” φωτογραφία του ασθενούς τη στιγμή που από την πίσω είσοδο του νοσοκομείου μεταφερόταν στο ασθενοφόρο. Αρχικά ανακοινώθηκε πως στο νοσοκομείο του Σεντ Μπαρτς θα συνεχιστεί η θεραπεία για τη λοίμωξη και πως είναι καλά, ενώ αναμενόταν να μείνει έως το τέλος της εβδομάδας. Αργότερα είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η νοσηλεία του για αρκετές εβδομάδες.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων είχε δηλώσει τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου: “Ο Δούκας του Εδιμβούργου σήμερα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Βασιλιά Εδουάρδου Ζ’ στo Νοσοκομείο του Αγίου Βαρθολομαίου όπου οι γιατροί θα συνεχίσουν να τον παρακολουθούν για μία μόλυνση καθώς και θα τον υποβάλλουν σε εξετάσεις για μία προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση. Ο Δούκας αισθάνεται άνετα και ανταποκρίνεται στη θεραπεία, αλλά αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον ως το τέλος της εβδομάδας”. Ωστόσο, σήμερα το πρωί, τα Ανάκτορα αιφνιδίασαν με νέα ανακοίνωση όπου αποκάλυπταν πως ο Δούκας του Εδιμβούργου υπεβλήθη σε επέμβαση καρδιάς χθες για την προϋπάρχουν καρδιακή του πάθηση.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφθηκε τον πατέρα του στο νοσοκομείο King Edward VII το σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου και ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε να αποχωρεί με δάκρυα στα μάτια. Ο πρώην εκπρόσωπος της βασίλισσας Ντίκι Άρμπιτερ είχε πει πως ο 99χρονος Δούκας ζήτησε την παρουσία του γιου του στο νοσοκομείο του Λονδίνου. Ο Άρμπιτερ που υπηρέτησε τη βασίλισσα από το 1988 έως το 2000, εκτίμησε ότι ο Φίλιππος ανησυχεί για το μέλλον της βασιλικής οικογένειας: “Κάποια στιγμή θα πεθάνει και απλώς έλεγε στον Κάρολο “μια μέρα θα είσαι εσύ ο επικεφαλής της οικογένειας” τόνισε ο Άρμπιτερ σχετικά.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή αναμένεται να προβληθεί στις ΗΠΑ η συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα, κάτι που προκαλεί ένταση στα Ανάκτορα. Πολλοί ήταν εκείνοι που απηύθυναν έκκληση στο ζευγάρι να αναβάλει την προβολή της συνέντευξης προς ένδειξη σεβασμού στην κατάσταση του παππού του Χάρι, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στον σχεδιασμό. Μάλιστα, ήρθε στη δημοσιότητα νέο απόσπασμα της συνέντευξης όπου η Μέγκαν κατηγορεί τα Ανάκτορα ότι “διαιωνίζουν τα ψεύδη” και πρόσθεσε ότι δεν θα σιωπήσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ