Πόπη Λάζου: H εξομολόγηση της ενζενί σταρ του σινεμά – Τα συγκλονιστικά λόγια της για τη Γεωργία Βασιλειάδου

Η Πόπη Λάζου ήταν η ενζενί που κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να παίξει δίπλα σε ογκόλιθους της υποκριτικής τέχνης. Το ξανθό πλατινέ χρώμα των μαλλιών της καθώς και η ομορφιά της δεν περνούσαν απαρατήρητα από τους λάτρεις των ταινιών. «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Η κυρία του κυρίου», «Τα κίτρινα γάντια», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ζητείται ψεύτης» είναι μερικές από τις πιο εμπορικές ελληνικές ταινίες στις οποίες η Πόπη Λάζου έχει συμπρωταγωνιστικό ρόλο. Η καριέρα της σταμάτησε απότομα από μια αρρώστια που τη σημάδεψε για πάντα. Δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη ζωή και σήμερα στα 84 της χρόνια μιλά για πρώτη φορά στην Espresso για την καριέρα της και όσα έζησε δίπλα στα μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου.

“Εγώ ξεκίνησα με τον Μίμη Φωτόπουλο. Αυτός έχει την πρώτη θέση στην καρδιά μου γιατί ήταν και η πρώτη εμπειρία ως ηθοποιός μαζί του. Έπειτα με τον Αυλωνίτη, τη Βασιλειάδου και τον Ρίζο, που ήμασταν στον ίδιο θίασο. Ειδικά με τη Βασιλειάδου ήμασταν σαν οικογένεια. Για μένα η Γεωργία ήταν και μάνα και αδερφή. Με συμβούλευε στα γυρίσματα, στο θέατρο, πώς να συμπεριφέρομαι, στα πάντα. Μοναδική γυναίκα και άνθρωπος! Με όσους και αν έπαιξα, δεν είχα προβλήματα συνεργασίας. Εγώ ήμουν νέα και πάντα υπάκουα σε όσα μου έλεγαν. Δεν είχαμε προστριβές!” λέει. Όσο για το ποια είναι η αγαπημένη της ταινία και από θέμα υποκριτικού ταλέντου αλλά και καλού σεναρίου, απαντά: “Σε ένα χέρι δεν λες «ποιο είναι το καλύτερο δάχτυλό σου». Ήταν όλες καλές για μένα. Υπάρχουν ταινίες που τις έχω ξεχάσει κιόλας. Αυτές που επαναπροβάλλονται συνεχώς με τη Βασιλειάδου και τον Αυλωνίτη απλά τις βλέπω και γελάω με πολύ περισσότερη ευχαρίστηση”.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξής της

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι στις περισσότερες ταινίες υποδύεστε τη μοιραία γυναίκα; Γιατί αυτό;

Ήταν το φιζίκ μου τέτοιο, η παρουσία μου, και νομίζω μου έδιναν αυτούς τους ρόλους επειδή μου ταίριαζαν. Επίσης είχα και πολύ ωραίο βάδισμα στη σκηνή. Αφού ο Κατσέλης μού έλεγε: «Μπράβο, μπράβο, περπατάς θαυμάσια. Μήπως έχεις πάει σε καμιά σχολή για μοντέλα;»

Είστε ευχαριστημένη από τη ζωή που κάνατε;

Πολύ ευχαριστημένη και ευγνώμων κυρίως στον Θεό αλλά και σε όλους αυτούς τους συναδέλφους που με αγκάλιασαν με τόση αγάπη. Αν και εγώ έφυγα πολύ νωρίς από το επάγγελμα…

Γιατί αυτό;

Αρρώστησε βαριά ο σύζυγός μου και είπα: «Τέρμα όλα. Σταματάω». Και σταμάτησα το ’84.

Πάντως, αν και προσπαθήσαμε να βρούμε συνέντευξή σας όλα αυτά τα χρόνια, μάταια. Δεν υπάρχει καμία…

Δεν με ενδιέφερε αυτό το κομμάτι καθόλου της δημοσιότητας. Και μάλιστα, όταν είπα οριστικά «τέλος», εκεί διέγραψα τα πάντα.

Ο σύζυγός σας ποιος ήταν;

Ήταν ένας λεβέντης στρατιωτικός που είχε πολεμήσει στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά είχε πολεμήσει και στην Κορέα. Είμαι πολύ περήφανη για εκείνον. Σκεφτείτε, όταν αποφάσισε να φύγει από τον Στρατό, έκαναν δύο χρόνια για να του το επιτρέψουν. Τόσο σπουδαίος ήταν!

Σας στοίχισε το γεγονός ότι σταματήσατε απότομα την καριέρα σας;

Τι να κάνουμε. Αυτή ήταν η μοίρα μας. Ξέρετε, πιστεύω πολύ στο πεπρωμένο και σε αυτά που φέρνει η ζωή.

Τώρα που τα βλέπετε αποστασιοποιημένη;

Συγκινούμαι και αναπολώ εκείνες τις στιγμές και λέω μόνη μου: «Πόπη, καλά τα πήγες, ήταν ωραία τα χρόνια σου». Και ξέρετε, συγκινούμαι περισσότερο γιατί μου φέρθηκαν με πολλή αγάπη όλοι τους. Να το τονίσεις αυτό στη συνέντευξη σε παρακαλώ (γέλια).

Ποιος από όλους τους συμπρωταγωνιστές σας σάς λείπει περισσότερο;

Όλοι. Όμως τη Γεωργία Βασιλειάδου δεν υπάρχει μέρα που να μην τη σκεφτώ. Ήμασταν πολύ δεμένες και πολύ καλή ψυχή. Πριν πεθάνει η Γεωργία, ήταν στο νοσοκομείο άρρωστη. Κάθε μέρα λοιπόν έλεγε στην κόρη της, τη Φωτεινούλα: «Σε παρακαλώ, πες της Πόπης να έρθει». Αυτό γινόταν κάθε μέρα. Εγώ όμως είχα ήδη φύγει τουρνέ με τον Παπαγιαννόπουλο. Και όταν πέθανε η Γεωργία, εγώ δυστυχώς δεν ήμουν εκεί που με ζητούσε. Δεν μπορούσα να αφήσω τον θίασο και να επιστρέψω στην Αθήνα.

Όταν γύρισα στην Αθήνα, η Γεωργία είχε φύγει από τη ζωή. Με πήρε λοιπόν η κόρη της τηλέφωνο και μου λέει: «Πόπη, η μαμά έχει ηχογραφήσει μια κασέτα και στην έχει αφήσει για να την ακούσεις εσύ. Μιλάει για σένα. Όπως σου έχει αφήσει και ένα άλλο δώρο». Εγώ όμως ήμουν τόσο λυπημένη που πέθανε, που δεν πήρα ποτέ αυτά που μου άφησε η Γεωργία. Και ακόμα και σήμερα εξακολουθώ να είμαι το ίδιο λυπημένη για τον χαμό της. Αυτό το φέρω βαρέως στη συνείδησή μου. Η Γεωργίτσα ήταν η αγαπημένη μου!

Στις ταινίες πάντως είχατε χημεία με τη Βασιλειάδου…

Τρομερή. Και τα αστεία όλα που έκανε ήταν αληθινά. Πέταγε ατάκα, πέταγα ατάκα…

Η ζωή σας μετά τις δόξες ως πρωταγωνίστρια πώς είναι;

Πολύ όμορφη και ήρεμη. Και όλα αυτά πηγάζουν από την πολύ όμορφη οικογένεια που απέκτησα. Έχω μία κόρη που έχει σπουδάσει γεωφυσικός και έχει προοδεύσει πολύ σε θέσεις υψηλές. Και έχω και έναν απίθανο εγγονό που έχει τελειώσει το αγγλικό πανεπιστήμιο. Μένει στην Αγγλία και είμαι ξετρελαμένη με αυτό το παιδί!

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ