Ο Σταμάτης Γονίδης, ο κορονοϊός και η… σπανακόπιτα

Για την πανδημία του κορονοϊού μίλησε στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” ο Σταμάτης Γονίδης που αποκάλυψε τώρα που απελευθερώνονται οι μετακινήσεις στα νησιά ανυπομονεί να παει στην Κύθνο όπου είναι το ησυχαστήριό του.

“Δεν χρειαζόταν η καραντίνα για να μάθω για τον εαυτό μου, κλεινόμουν και μόνος μου στο σπίτι μου γιατί είναι η δουλειά μου, αυτή, γράφω, ασχολούμαι με πνευματικά θέματα πολύ, διαβάζω, οπότε ήθελα να πω ότι και στην καραντίνα θέλαμε και μπήκαμε γιατί αν δεν θέλαμε δεν θα μπαίναμε. Ο κόσμος κατάλαβε έπρεπε να προφυλαχθεί. Κάποιος σοφός λέει “όταν για την ασφάλειά σου θυσιάζεις την ελευθερία σου, δεν θα έχεις ούτε ασφάλεια ούτε ελευθερία”” τόνισε και σημείωσε:

“Αυτό το έργο έπαιξε, θέλαμε, πιστεύω, όλοι οι Έλληνες και μείναμε σε καραντίνα, αλλά όταν δεις ένα έργο που δεν σ’ αρέσει δεν ξαναπάς στο σινεμά να το δεις, άρα πιστεύω δεν πρόκειται να ξαναγίνει κάτι τέτοιο, άρα όλοι οι λαοί του κόσμου δεν θα το δεχθούν αυτό το πράγμα ξανά… Και έπρεπε και θέλαμε. Αν κι εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν πανδημία, αλλά επιδημία. Αν ήταν πανδημία θα ήταν τα θύματα πολύ περισσότερα από της γρίπης σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Μίλησε επίσης για τις θεωρίες συνωμοσίας και το προφητικό τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια “Κάτι μας κρύβουν” όπου τόνισε “έγραψα ένα τραγούδι, κάθεσαι σε μια οθόνη και κάνεις ό,τι σου λένε, ήταν προφητικό αυτό το τραγούδι. Σίγουρα κάτι κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά”.

“Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα, αν υπάρξει κάτι άλλο θα βρούνε, αυτό το έργο δεύτερη φορά δεν παίζει, το λέω και διαισθητικά και σκεπτόμενος, κάτι παίζει κάτι μας κρύβουν” πρόσθεσε.Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον αστυνομικό και τη σπανακόπιτα μέσα στην καραντίνα, το οποίο αποκάλυψε η σύζυγός του σε ανάρτηση στο facebook: “Πραγματικό γεγονός. Βγήκε ο σύζυγος προχθές πρώτη φορά και πήγε να πάρει σπανακόπιτες και ψωμί. Τον σταμάτησε η αστυνομία… εγώ φυσικά τον είχα νόμιμο με την ταυτότητα μαζί και το χαρτί της βεβαίωσης. Τον ρωτάει ο αστυνομικός ”Κύριε Γονίδη πού πηγαίνετε;” Σταμάτης: Πήγα να πάρω σπανακόπιτες και τσιγάρα.

Αστυνομικός: Στη Βούλα δεν μένετε;

Σταμάτης: Ναι…

Αστυνομικός: Και γιατί δεν πήγατε σε φούρνο της Βούλας;

Σταμάτης: Μας αρέσουν οι σπανακόπιτες που φτιάχνει αυτός ο φούρνος στη Γλυφάδα.

Αστυνομικός: Να σας ζητήσω τώρα την απόδειξη για τις σπανακόπιτες;

Σταμάτης: ΡΕ ΦΙΛΕ ΛΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΑ;;;» είχε γράψει τότε η Κατερίνα Κουργιουξίδου.

Ο ίδιος ο Σταμάτης Γονίδης σχολίασε γελώντας: “Είχα βγει, είχα τα χαρτιά μου και πήγα σε ένα μαγαζί στη Γλυφάδα γιατί από εκεί μου αρέσει πολύ η σπανακόπιτα που φτιάχνουν, οπότε ένα παλικαράκι αστυνομικός με γνώρισε και μου λέει πού πάτε, είχα πάει να πάρω σπανακόπιτες. Μου λέει καλά στη Βούλα δεν μένετε; Ναι, λέω και μου λένε γιατί μ’ αρέσει εκεί. Να σας ζητήσω τις αποδείξεις τώρα; είπε ο αστυνομικός και του λέω ρε φίλε, λες να τις έχω πάρει τις σπανακόπιτες καμιά βδομάδα και να τις κάνω γύρω γύρω βόλτα; Το παιδί γέλασε, εντάξει, γελάσαμε. Το είπα στην Κατερίνα και το ανέβασε στη σελίδα της. Δεν περιμέναμε ότι θα είχε απήχηση στον κόσμο, αλλά ήταν σαν ανέκδοτο”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ