Στην κορυφή των υποψηφιοτήτων για SAG το “Ένα Αστέρι Γεννιέται” με τον Μπράντλεϊ Κούπερ και τη Λέιντι Γκάγκα – ΒΙΝΤΕΟ

Στην κορυφή του καταλόγου των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών (SAG), βρίσκεται το μιούζικαλ «Ένα Αστέρι Γεννιέται» με 4 υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών για την καλύτερη ταινία.

Το «Ένα Αστέρι Γεννιέται» θα αναμετρηθεί για την ύψιστη διάκριση των βραβείων με τις ταινίες “Black Panther,” “Crazy Rich Asians,” “Bohemian Rhapsody” και το “BlacKkKlansman.”

Στο μιούζικαλ πρωταγωνιστούν ο Μπράντλεϊ Κούπερ και η Λέιντι Γκάγκα και πρόκειται για τη διασκευή της ομότιτλης ταινίας του 1977 με τους Μπάρμπρα Στρέιζαντ και τον Κρις Κριστόφερσον. Και οι δύο πρωταγωνιστές είναι υποψήφιοι για τις ερμηνείες τους.

Τα βραβεία SAG θεωρούνται ως προάγγελος των βραβείων Όσκαρ, καθώς από ηθοποιούς συγκροτείται η μεγαλύτερη ομάδα που ψηφίζει για τα βραβεία που απονέμει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών κι Επιστημών. Τα τελευταία 23 χρόνια, καμία ταινία δεν κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, χωρίς να έχει προηγουμένως προταθεί για το αντίστοιχο βραβείο SAG.

Οι νικητές των βραβείων του Σωματείου Ηθοποιών θα ανακοινωθούν την 27η Ιανουαρίου σε μια τελετή στο Λος Άντζελες.

Το “Vice,” που απέσπασε τις περισσότερες υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, αποκλείστηκε από την αναμέτρηση για την καλύτερη ταινία στα βραβεία SAG, αν και οι πρωταγωνιστές του Κρίστιαν Μπέιλ και Έιμι Άνταμς είναι υποψήφιοι για τους ρόλους τους.

Άλλοι ηθοποιοί που είναι υποψήφιοι για το βραβείο α΄ ανδρικού ρόλου είναι ο Ράμι Μάλεκ, που υποδύεται τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, τον Βίγκο Μόρτενσεν για το “Green Book” και τον Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον για το “BlacKkKlansman.”

Στην κατηγορία α΄ γυναικείου ρόλου αναμετρώνται η Έμιλι Μπλαντ για το “Mary Poppins Returns,” η Γκλεν Κλόουζ για το “The Wife,” η Ολίβια Κόλμαν για το “The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου και η Μελίσα Μακάρθι για το “Can You Ever Forgive Me?”.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ