Ζητούν να εκκενωθεί η Γάζα

Ζητούν να εκκενωθεί η Γάζα

 

Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από μια νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Σάμπρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσραφ αλ Κούντρα.

Με τα νέα αυτά θύματα ανεβαίνει σε 121 ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της ισραηλινής επιχείρησης «Αμυντικός πυλώνας» την προηγούμενη Τετάρτη.

Στο μεταξύ, η ισραηλινή αεροπορία έριξε σήμερα φυλλάδια σε πολλές συνοικίες της πόλης της Γάζας με τα οποία ζητεί από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν «αμέσως» τις κατοικίες τους, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Για τη δική σας ασφάλεια, σας ζητάμε να εγκαταλείψετε αμέσως τα σπίτια σας και να κατευθυνθείτε προς το κέντρο της πόλης», έγραφαν τα φυλλάδια στα αραβικά, ενώ το κείμενο συνοδευόταν από ένα σχεδιάγραμμα στο οποίο απεικονίζονταν οι δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο της πόλης.

Εξάλλου το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος είχε πει νωρίτερα ότι θα επιτευχθεί σήμερα εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

«Δεν το σχολιάζουμε», δήλωσε ο Μαρκ Ρεγκέβ, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ