Ζελένσκι: Καφές, σέλφι και χαμόγελα με τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή των μαχών για να τους εμψυχώσει, να δώσει μετάλλια και να τους ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες τους.

Εντατικές διαβουλεύσεις δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας για την κρίση στη Ρωσία

Αυτή τη φορά ο Ουκρανός πρόεδρος σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο στην περιοχή του Ντονιέτσκ και εκεί συνάντησε αρκετούς στρατιώτες και πολίτες που σχημάτισαν ουρά για να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του.

Κρεμλίνο: Η ανταρσία της Wagner δεν θα επηρεάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φορούσε, όπως πάντα χακί ρούχα, ενώ η μπλούζα του έγραφε: «Είμαι Ουκρανός».

Ουκρανία: Το Κίεβο εξαπέλυσε νέες επιθέσεις – Απελευθερώθηκε περιοχή που ήταν από το 2014 υπό ρωσική κατοχή

Πόζαρε με χαμόγελο για σέλφι με όλους τους στρατιώτες αλλά και όσους πολίτες βρίσκονταν έξω από το βενζινάδικο. Τον κέρασαν καφέ και εκείνος το δέχτηκε με χαρά. Μάλιστα συνέχισε να φωτογραφίζεται με το ποτήρι του καφέ ανά χείρας. Ακόμη και όταν άρχισε να βρέχει ο Ζελένσκι δεν αρνήθηκε να υπογράψει μία αφιέρωση στην ουκρανική σημαία ενός στρατιώτη.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επισκεφθεί στρατιωτική μονάδα που μάχεται στην πρώτη γραμμή του πυρός, γύρω από την πόλη του Μπαχμούτ. Ο Ζελένσκι ενημερώθηκε για την πορεία του πολέμου μέσα από χάρτες από τον επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων του ουκρανικού στρατού, Ολεξάντρ Σιρσίσκι.

«Έχω την τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα, να μιλήσω στον διοικητή. Πρώτα απ’ όλα σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ που προστατεύετε την χώρα μας, την εθνική κυριαρχία μας, τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας, την Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια, όπως συνηθίζει σε τέτοιες επισκέψεις, ο Ζελένσκι μοίρασε μετάλλια και στρατιωτικούς επαίνους στα μέλη των στρατιωτικών μονάδων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ