Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: Ο Τραμπ με στηρίζει 100%

Την απόλυτη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ τον διαβεβαίωσε ότι τον στηρίζει απόλυτα και είπε ότι “είναι κατά κάποιο τρόπο Δημοκρατικός” και ότι μπορεί προσεχώς να εγκαταλείψει την κυβέρνησή του.

“Είπε ‘σε στηρίζω 100%'”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας, διηγούμενος συνομιλία που είχε χθες το απόγευμα με τον πρόεδρο Τραμπ σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του από την Ουάσινγκτον στη Χο Τσι Μινχ. Από εκεί ξεκινάει περιοδεία του στην Ασία.

Σε απόσπασμα της εκπομπής “60 minutes” που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Τραμπ έκρινε ότι ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του “είναι κατά κάποιο τρόπο Δημοκρατικός” και ότι μπορεί σύντομα να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, διαψεύδοντας παράλληλα κατηγορηματικά ότι στον Λευκό Οίκο επικρατεί “χάος”.

Στις σημερινές του δηλώσεις ο Μάτις διαβεβαίωσε επίσης ότι παραμένει “στην ομάδα” του προέδρου. “Ανήκω στην ομάδα του. Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για την αποχώρησή μου”.

Στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ αποδίδει στον Μάτις πολύ επικριτικές δηλώσεις για τον Τραμπ.

Ο εν αποστρατεία στρατηγός Τζιμ Μάτις αποφεύγει εν γένει οποιαδήποτε συζήτηση για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο και δεν διστάζει να επιπλήξει τους δημοσιογράφους που θίγουν τις διαφορές που προκύπτουν με τον ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο.

Στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την περιοδεία του, ο Μάτις υποβάθμισε εξάλλου την ύπαρξη εντάσεων με το Πεκίνο προτού προσγειωθεί στο Βιετνάμ όπου θα συναντηθεί με τον Βιετναμέζο ομόλογό του.

“Δεν βρισκόμαστε εδώ για να περιορίσουμε την Κίνα”, διαβεβαίωσε ο Μάτις, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στο Βιετνάμ, χώρα που είναι γνωστή για τις αμφιλεγόμενες σχέσεις της με την Κίνα, θα μεταβεί στη Σιγκαπούρη.

“Είμαστε δύο μεγάλες δυνάμεις. Θα υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ο ένας θα μπαίνει στον δρόμο του άλλου, αλλά οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο να θέσουμε υπό έλεγχο τη σχέση μας”, κατέληξε.

Η επίσκεψη που προβλεπόταν να πραγματοποιήσει στα τέλη του μήνα στην Κίνα ακυρώθηκε εξαιτίας του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ