Ύποπτος για τη δολοφονία της πρώην του πυροβολεί αστυνομικό – Σκληρό βίντεο

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας άνδρας που ήταν ύποπτος για τη δολοφονία της πρώην του φαίνεται να πυροβολεί έναν αστυνομικό στο Ιλινόις των ΗΠΑ που τον σταμάτησε για έλεγχο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει τη στιγμή που ο Cristobal Santana, 37 ετών, βγαίνει από το αυτοκίνητό του στις 24 Οκτωβρίου, λίγο πριν από τις 23.00, για να αντιμετωπίσει τον αστυνομικό Chapman-Green στο Toronto Road, στο Springfield.

Ο Chapman-Green απομακρύνεται αμέσως από το αυτοκίνητο όταν βλέπει τον Santana οπλισμένο, καθώς ο ένοπλος στοχεύει με το όπλο του στον αστυνομικό. Ο Santana βγαίνει από το όχημα και πυροβολεί τουλάχιστον 10 φορές τον αστυνομικό, αναφέρει το CBS News.

Παρόλο που ο Chapman-Green πυροβολήθηκε, ο αστυνομικός συνέχισε να κυνηγά τον Santana σε ένα κοντινό πάρκινγκ. Εκεί, ο ύποπτος χτύπησε τον τραυματισμένο αστυνομικό με το όπλο του.

Ο αστυνομικός χτυπήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να προκληθούν αιμορραγία στον εγκέφαλο και κατάγματα στο πρόσωπο και στο κρανίο, δήλωσε η αστυνομία της πολιτείας.

Στη συνέχεια ο Santana εξαφανίστηκε, με δύο πολίτες να σπεύδουν για να βοηθήσουν τον αστυνομικό καθώς αγωνιζόταν να σταθεί ξανά στα πόδια του. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου αναρρώνει.

Λίγες ώρες μετά τη συμπλοκή, ο Santana τέθηκε υπό κράτηση αφού ακινητοποιήθηκε από περιπολικό που έπεσε πάνω του για να τον σταματήσει.

Νοσηλεύτηκε επίσης στο νοσοκομείο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, βαριά επίθεση σε αστυνομικό και παράνομη χρήση όπλου.

Η δολοφονία της πρώην του

Ο Santana θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της πρώην κοπέλας του, της 37χρονης δασκάλας του δημοτικού σχολείου Adrianna Lopez— στο Σικάγο την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία είπε ότι η δασκάλα ειδικής αγωγής είχε δεχθεί 10 πυροβολισμούς στο στήθος έξω από το σπίτι της.

Τα μέλη της οικογένειάς της είπαν στην αστυνομία ότι η Lopezείχε πρόσφατα καταθέσει εντολή προστασίας κατά του Santana, υποστηρίζοντας ότι ήταν επιρρεπής στη βία, σύμφωνα με την Chicago Tribune.

Η αστυνομία του Σικάγο είπε ότι η υπόθεση της δολοφονίας βρίσκεται ακόμα υπό έρευνα και δεν έχει ακόμα κατονομάσει τον Santana ως ύποπτο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ