«Υπό κράτηση» τέθηκαν δύο συμβασιούχοι του ΟΗΕ

 Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε χθες ότι δύο συμβασιούχοι του τέθηκαν υπό κράτηση στην Υεμένη, δεν έδωσε όμως καμιά άλλη λεπτομέρεια για την υπόθεση.

«Δύο συμβασιούχοι τέθηκαν υπό κράτηση και η Διεύθυνση Ασφαλείας [του ΟΗΕ] εξετάζει την υπόθεση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Φαρχάν Χακ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ούτε να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για Αμερικανούς υπηκόους.

Ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ είναι ενήμερο για τις πληροφορίες ότι δύο Αμερικανοί τέθηκαν υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Σαναά, στην Υεμένη.

«Η προστασία των υπηκόων των ΗΠΑ στο εξωτερικό είναι μια από τις υψηλότερες προτεραιότητες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ», ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας για λόγους «προστασίας της ιδιωτικής ζωής» των προσώπων αυτών, «δεν έχουμε άλλες πληροφορίες να δώσουμε» αυτή τη στιγμή.

Μια συμμαχία κυρίως αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επενέβη στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης στα τέλη του Μαρτίου, με στόχο να αποκαταστήσει στην εξουσία τον πρόεδρο που ανέτρεψαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι, οι οποίοι θεωρείται πως πρόσκεινται στο Ιράν.

Ο μεγάλος αριθμός των απωλειών μεταξύ των αμάχων και η κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση έχουν θορυβήσει τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, από τα τέλη του Μαρτίου η ένοπλη σύρραξη στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.000 και πλέον ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους. Ο ΟΗΕ θεωρεί ότι η κατάσταση στην Υεμένη μια από τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις διεθνώς, όπως αυτές του Νότιου Σουδάν, της Συρίας και του Ιράκ. Υπολογίζει ότι 21 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Την άρση του αμερικανικού εμπάργκο στην Κούβα ζητά ο ΟΗΕ

ΟΗΕ- Αθλητές-πρόσφυγες θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του Ρίο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ