Υδραυλικός με κέρδη 12 εκ. λίρες

Υδραυλικός με κέρδη 12 εκ. λίρες

Η ιστορία ενός 27χρονου υδραυλικού από το Νότιγχαμ δίνει ελπίδες σε όσους ονειρεύονται κέρδη και χλιδάτη ζωή.

Ο Σαμ Τρίκετ είχε μεγάλες προσδοκίες όταν σε νεαρή ηλικία περνούσε από δοκιμαστικό σε Νότιγχαμ Φόρεστ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Δύο σοβαροί τραυματισμοί στα γόνατα, όμως, δεν του επέτρεψαν να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά. Αναγκάστηκε, λοιπόν, να παλέψει για το μεροκάματο και έγινε υδραυλικός. Μέχρι που το πόκερ μπήκε στη ζωή του…

Το ξεκίνημά του στα τραπέζια δεν ήταν το ιδανικό. Παρότι κέρδισε κάποια χρήματα στην αρχή, το 2009 έφτασε μια ανάσα από τη χρεωκοπία, χάνοντας περίπου 250.000 λίρες σε διάστημα έξι μηνών. Παρά την προσπάθειά του να μην μάθει τίποτα η σύντροφός του Νατάσα, η αλήθεια βγήκε γρήγορα στην επιφάνεια και το ζευγάρι χώρισε για ένα διάστημα.

Ο Τρίκετ δεν έπαψε να πιστεύει στον εαυτό του και στις ικανότητές του στα τραπέζια. Πούλησε το αυτοκίνητό του για να ξεπληρώσει χρέη που είχε δημιουργήσει και έφυγε για τη Σαουδική Αραβία, όπου κλήθηκε να μάθει (επί πληρωμή) τα μυστικά του παιχνιδιού στους υπαλλήλους μιας εταιρείας. Το αφεντικό του εντυπωσιάστηκε τόσο με τον Σαμ που αποφάσισε να του πληρώσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 στο Λας Βέγκας (World Series of Poker).

Ο Τρίκετ έφυγε από το τουρνουά με κέρδη 500.000 λιρών και έκτοτε η πορεία του είναι ανοδική. Σε ένα μεγάλο τουρνουά στο Ρίο, το 2011, κέρδισε 5 εκ. λίρες ποσό που λίγο έλειψε να χάσει το ίδιο βράδυ όταν μια συμμορία επιχείρησε να τον ληστέψει.

Με συνολικά κέρδη ύψους 12 εκ. λιρών, ο Τρίκετ είναι ο δεύτερος πιο πετυχημένος παίκτης πόκερ στον κόσμο. Το σημαντικότερο για τον ίδιο, ωστόσο, είναι ότι η κοπέλα του τού έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και πλέον απολαμβάνουν μαζί το πολυτελές σπίτι τους στο Νότιγχαμ, καθώς και τη Ferrari, το Audi και το Range Rover που βρίσκονται παρκαρισμένα στο γκαράζ…

 

ΠΗΓΗ: mirror.co.uk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ